Rustika u modernim boravcima i blagovaonicama. Nudimo inspiraciju kojoj nećete moći odoljeti

Rustikalni stil nije samo za ljubitelje tradicije, prirode, starog namještaja i romantike. Kao niti samo za potkrovlja i kuće za odmor. Danas ga obožavaju moderni interijeri, kao i dizajneri. Kako efikasno možete unijeti u svoj dom rustikalne elemente zna najbolje KARE Hrvatska

 

 

Rustikalni stil vežemo uz neka prošla vremena, romantiku i ljubav prema prirodi, no on se sve češće nalazi u interijerima koji su inspirirani suvremenim dizajnom. Ovaj stil koji odlikuju prije svega neobrađeno drvo, kamen, kovano željezo i prirodni tekstil sve je zastupljeniji u modernim interijerima – dizajneri i arhitekti ga vole jer se savršeno može uklopiti u njih.

Ravne, reducirane linije i neutralni tonovi vole kontrastne elemente u vidu rustike jer čine dobar balans a pored toga utopljavaju prostor. Tako da možemo zaključiti kako rustikalni stil više nije samo za ljubitelje tradicije, starog namještaja i romantike. Kombinacija više stilova, odnosno dodavanje drugih stilova onome koji dominira u prostoru je ono što dizajneri uvijek preporučuju. Kako to možete postići dodavanjem rustikalnih komada namještaja i detalja u najomiljenije prostorije svakoga doma – dnevni boravak i blagovaonicu, savršenu inspiraciju nudi KARE Hrvatska.

 

 

Polica Zick Zack, Authentico, 3409 kn; stol Authentico, 7059 kn; visilica Parecchi, 1979 kn, tepih Kelim Pop, 5069 kn /Foto: KARE Hrvatska

 

Klasični elementi, poput tapeciranih stolica ili štukatura na zidu, koji su sada jako u trendu izvrsna su kombinacija s rustikalnim detaljima. Na primjeru boravka gore iznad možete se uvjeriti u to, kao i u to kako drvo voli nježne, pastelne tonove i meke, bogate tkanine. Unošenje drva u ovaj interijer dalo je prostoru ne samo toplinu, nego radost i vedrinu zahvaljujući visilici sa sjenilima od prirodnih materijala u pastelnim tonovima.

 

Stol Nature Line, 12,289 kn / Foto: KARE Hrvatska

 

Metalne noge na svim vrstama stolova – od blagovaonskih, preko klub stolića i konzolnih pa sve do pomoćnih – vrući su trend u interijerima. A njihove površine nerijetko od drveta. Dojam neobrađenih rubova i debljina plohe stola unosi pravi rustikalni štih. Ovakvi stolovi su usto dugotrajni i vrlo praktični jer površina drvene plohe nije osjetljiva.

Ako se pitate kako bi se ovakav stol uklopio s vašim stolicama koje su minimalističkog dizajna ili neke “neadekvatne” boje, primjer blagovanja na fotografiji iznad pokazuje vam kako to jako dobro može funkcionirati. Savršen spoj naoko nespojivog, ali i starog i novog…

 

Stol Attento, 4359 kn; visilica Parecchi Art House, 2609 kn, komoda Authentico (desno), 6979 kn, visilica Parecchi Art House, 2609 kn / Foto: KARE Hrvatska

 

Terakota i drvo glavne su podne obloge u rustikalnom stilu, no ako je parket ili seljački pod dotrajao, uvijek ga možete pobojati. I kao takav pružat će rustikalnu atmosferu. Na svijetloj podnoj osnovi, poput ove gore, gdje je seljački pod pobojan u bijelo, namještaj i svi detalji bolje se ističu, a boje i uzorci dolaze do izražaja. Primjer šarene i razigrane blagovaonice pokazuje kako drvo dobro funkcionira s plastikom te boho elementima. Istovremeno se smjenjuju moderni, tradicionalni i retro elementi.

 

Stol Brooklyn, 4359 kn; komoda Brooklyn 7849 kn, regal Brooklyn, 8719 kn / Foto: KARE Hrvatska

 

Jedna od velikih inspiracija u rustikalnom stilu je svakako i priroda. Tamno zelena ili šumska zelena je in, a s njom se savršeno sljubljuju sve nijanse drveta, naročito one tamnije. Kolekcija Brooklyn Kare Designa upravo to dokazuje i idealna je za interijere koji vole nostalgičnu retro notu. A sjajne zlatne površine pojačavaju dojam starinskih građanskih kuća i salona.

 

Polica Retangolo Right, 7849 kn /Foto: KARE Hrvatska

 

Izvrsno je kada se rustika uvuče u moderne interijere odabirom materijala na osnovnim komadima namještaja. Moderna polica u drvenoj izvedbi, baš kao i pomoćni stolić vješto spajaju originalan, suvremeni dizajn s jednostavnošću i toplinom rustike.

 

Podna lampa Scultra, 4679 kn; konzolni stolić Bastidon, 5789 kn; ogledalo Bastidon, 1979 kn; naslonjač Vicky, 2929 kn Ecru / Foto: KARE Hrvatska

 

Cvijeće i zelenilo čest su motiv na rustikalnim komadima namještaja, posuđu, detaljima… Odaberete li ovakve motive, oni ne moraju biti nužno romantičnog ugođaja. Uvijek “priču” možete ispričati i na drugačiji način, primjerice s tropskim motivima. Osim cvjetnih uzoraka, rustika voli i detalje te ju i na ovaj način možete unijeti u interijer bilo kojeg stila.

Drvene ili keramičke zdjele, police, lampe s drvenim postoljem i tekstilnim sjenilima, male drvene klupe ili taburei, ogledala s okvirima od neobrađenog drveta… izbor je doista velik.

 

Stolica Lara, 949 kn; radni konzolni stol Brooklyn, 5229 kn / Foto: KARE Hrvatska

 

 

PROMO

Komentari