DNEVNI BORAVCI: trendovi u uređenju koji nas očekuju u 2021.

Trendovi u uređenju interijera mijenjaju se iz godine u godinu. Pogledajte što nam donosi godina pred nama

 

 

Tijekom 2020. godine većinu vremena proveli smo doma, a naši dnevni boravci pretvorili su se u sigurna utočišta u kojima smo se družili s najužim krugom ljudi. Kakvi nas interijeri očekuju u 2021. godini, saznajte u nastavku.

 


UDOBNO I OPUŠTENO

Sofa i tabure nisu nikakva novost, ali su nakon niza godina u kojima su vladale kutne garniture opet pronašle svoje mjesto u dnevnim boravcima. Ako se pritom odlučite na onu od baršuna u nekoj od tamnih nijansi, poput smaragdno zelene ili pariško plave, vaš dnevni boravak spreman je za 2021. godinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poster Store (@posterstore)


LUKSUZNI MINIMALIZAM

Dok su se trendovi uređenja interijera mijenjali godinama, jedan nikad nije gubio na popularnosti, a radi se o luksuzu. Srećom, on je danas dostupniji nego ikada zbog velikog izbora materijala. Tako dekor mramora ili drva možemo unijeti u svaki interijer i pomoću njih stvoriti dojam luksuza.

 


KOMBINACIJA TAMNIH I SVIJETLH TONOVA

Svijetle tonove koje nam je donio minimalizam posljednjih sezona zamijenili su oni tamni. Godinu pred nama obilježit će njihova kombinacija. Možete kombinirati svijetle zidove s tamnim elementima namješta, ili obrnuto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Parvin Sharifi (@parvinsharifi)

 


TAPETE

Nije tajna da smo veliki obožavatelji tapeta na zidovima. Jedna od njihovi prednosti je što u baš svaki interijer mogu unijeti dozu elegancije. Velik izbor boja i uzoraka omogućit će da svatko pronađe idealnu tapetu za sebe.


ŠTUKATURE

Još jedan način za unošenja luksuza i elegancije u interijer jesu štukature, odnosno ukrasne lajsne. Štukature imaju nekoliko prednosti, a osim estetike koju unose u interijer, prihvatljiva cijena i relativno jednostavno postavljanje čine ih jednim od neizostavnih detalja u prostoru.

Najveća zabluda kad je riječ o štukaturama jest da ih se može koristiti samo u interijerima sa visokim stropovima, no činjenica je da uz dobar raspored i promišljeno postavljanje jednako dobro izgledaju u svim prostorima.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DOSES OF STYLE (@doses_of_style)

Komentari