OSVJEŽENJE DJEČJEG VRTIĆA: nova garderoba i glavna prostorija za petrinjske mališane

Tim Mirjane Mikulec obnovio je dnevnu prostoriju i garderobu vrtićke grupe u Dječjem vrtiću Petrinjčica

 

 


Iza InDizajn tima je još jedno preuređenje u Petrinji, a zadatak je bio uljepšati prostor najmlađim stanovnicima, djeci podružnice Dječjeg vrtića Petrinjčica – Sajmište Kapljica.


PRIJE

Prostor u kojem su boravila djeca imao je sve potrebno, no sve je bilo zastarjelo. Odgojitelji se snalaze s onim što im je dostupno, a kako bi im olakšali rad, a djeci boravak učinili ugodnijim, InDizajn je odlučio preurediti jednu glavnu prostoriju i garderobu.

“U ovoj prostoriji smještena je grupa od 22 djece. Ono što im je prijeko potrebno i što smo im ovim makeoverom osigurali je funkcionalnije i ljepše mjesto za ugodniji boravak, igru i druženje”, ističe Mirjana Mikulec.

Foto: Marko Cindrić

 


POSLIJE

Nakon detaljne izmjere i planiranja, sve elemente prema projektu tima Mirjane Mikulec izradio je Elgrad, koji se nesebično uključio u akciju donacijom potrebnog materijala. Dio namještaja je iskorišten (nekoliko stolova i stolica te ppolica), dok je dio zamijenjen novim namještajem po mjeri.

U akciju su se uključili stolari Namještaja Deni i Art Plana koji su pripremili sve potrebne elemente i bez kojih realizacija projekta ne bi bila moguća.

Kako bi se osiguralo mjesto za igru i učenje, većina elemenata postavljena je uz jedan zid. Osmišljena je i mala dječja kuhinja, a u prostor je smješten i pomični element za lutkarske predstave. Radijator je sada skriven, kao i prozor koji nema funkciju. Uz to, osigurano je dovoljno mjesta za pohranu igračaka i materijala, na policama i u zatvorenim elementima.

Foto: Marko Cindrić

 


PRIJE

Budući da je u projekt preuređenja bio uključen i garderobni dio, odlučeno je da se kombiniraju tri dekora. Tako je svijetlo sivoj i ljubičastoj dodana crvena od koje su načinjeni ormarići u koje djeca pohranjuju svoje jakne, ruksake i obuću.

 

Foto: Marko Cindrić

 

Foto: Marko Cindrić

 

Komentari