STAN S KARAKTEROM: morska oaza u Novigradu vrlo je originalno uređena

InDizajn vas vodi u stan čiji projekt uređenja potpisuje studio Mirjane Mikulec. Riječ je o trosobnom stanu u zgradi u  Novigradu kojeg vlasnici koriste kao svoju ljetnu oazu za odmor.

 


U video prilogu koji je na dnu članka možete ‘prošetati’ stanom kroz koji vas vodi dizajernica Mirjana Mikulec. Njezin studio bio je zadužen za uređenje ovoga stana u Novigradu, kojeg će vlasnici koristiti za odmor.

Stan ima nešto malo manje od 60 kvadrata, a sastoji se od hodnika, kuhinje i blagovaonice, dnevnog boravka, dvije spavaće sobe, kupaonice i lođe.

 

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Zgrada u kojoj se stan nalazi stara je 15 godina, tlocrtno rješenje je zadržano prilikom uređenja, ali je stan u potpunosti adaptiran.

“Kada smo ušli u stan, na podovima u cijelom stanu su bile pločice. Budući da smo sve morali odraditi u kratkom roku kako bi stan bio spreman već za ovo ljeto, odluka je pala na mikrocementni pod koji se može postavljati i na postojeći pa nam je to ubrzalo proces renovacije, a provukli smo ga kroz cijeli stan. Osim toga, takav pod idealan je za stanove na moru zbog svoje izdržljivosti  i otpornosti na vlagu i sol”, otkriva dizajnerica Mikulec.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Vodilja ovog uređenja bila je stvaranje interijera koji će imati dominantni komad u gotovo svakoj sobi. Upravo zato je birana kutna garnitura s prugicama koja je stilski pečat prostora. U cijelom interijeru zidovi su tonirani u nježnu bež boju kako bi ga utoplili. Zavjese su također prozračne i jednostavne, a budući da u stanu ima puno svjetla, brani su i dekori u bež boji.

Iz dnevne sobe izlazi se i na terasu na kojoj je posebno zanimljiv kameni tepih. Nesvakidašnja, ali vrlo zanimljiva podna obloga idealna za uređenje vanjskih prostora.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Zelena kuhinja je u potpunosti izrađena po mjeri. Fronte su  od feniksa, materijala koji naglašava luksuz, a kombinirali smo ga s oplemenjenom ivericom u dekoru drva. Iako je riječ o različitim bojama u dnevnoj sobi i blagovaonici, te dvije prostorije povezane su dekorom drva i prugicama. Na odmoru svi posebno volimo uživati i prvoj jutarnjoj kavi, pa smo aparat, budući da se lijepo uklapa u dizajn stavili na radnu površinu” ističe Mirjana.

Umjesto klasičnog rješenja, blagovaonici je, pored dvije blagovaonske stolice i stola, dodana kutna klupa rađena po mjeri. Osim dizajna, najveća prednost klupa u odnosu na pojedinačne stolce je maksimalna iskoristivost prostora te mogućnost skladištenja ispod sjedišta, kao što je ovdje slučaj.

U kuhinji, bas kao i u dnevnom prostoru uočljiva je i suvremena rasvjeta koja unosi dozu luksuza.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kupaonica je također u potpunosti adaptirana, kada je zamijenjena praktičnijim izborom za stan na moru, walk in tušom, promijenjene su instalacije i estetski je prostorija prilagođena ostatku interijera.

U stanu su dvije spavaće sobe. Izgledom su gotovo pa identične, jednostavne i prozračne. Tonirani zidovi, jednostavan dizajn i minimalistički namještaj birani su kako bi se osigurala prozračnost prostora, baš kao i svijetli tonovi koji stvaraju osjeća svježine i udobnosti.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U ormarima se nalazi dovoljno mjesta za odlaganje svega potrebnog, a osmišljen je i prostor za kovčege. Naglasak je stavljen na zidove koje smo obogatili slikama.

Pogledajte detaljnije izgled ovoga stana u video prilogu!

 

Komentari