Drvo je divna fasada i unutarnja obloga. Naučite kako ga zaštititi!

Drvene kuće, osobito u zimskim mjesecima, idealna su lokacija za odmor i bijeg iz gradske vreve. Kako održavati prirodno drvo da nam služi dugi niz godina, otkrit će nam stručnjaci iz Texa

 

 

Mnogi će se složiti da nema ljepšeg materijala od prirodnog drva. Godovi, brazde i pretapanja nijansi doista izgledaju divno, a da bi takvi i ostali, drvo zahtijeva posebnu njegu – kako ono koje koristimo u interijerima, tako i ono u eksterijerima koje je opterećeno vanjskim, atmosferskim, utjecajima.

“Drvene obloge na vanjskim zidovima ili pak drvene vikendice jako lijepo izgledaju, no takvo drvo potrebno je dobro zaštititi zbog vanjskih utjecaja. Najbolje je odabrati trajnu zaštitu kako bi bili sigurni da će ono ostati netaknuto dugi niz godina”, savjetuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

Da bi se drvenim oblogama osigurala dugotrajnost i otpornost te kako bi iz sezone u sezonu bili lijepi i dekorativni saveznici u kreiranju eksterijera, tu su novi premazi  za drvo.

“Sikkens je novi premium brend na hrvatskom tržištu, ali stari provjereni brend u Europi, koji podiže standard zaštite drva na jednu višu razinu, te mu daje dodatnu vrijednost”, ističu iz Texa.

Sikkens nudi više različitih sustava zaštite ovisno o vrsti drva koje se tretira i rezultata koje želite postići. Ovim lazurama ćete dugo godina biti jako zadovoljni, a i kasnije održavanje će vam biti olakšano.

O ovoj moćnoj lazuri za drvo detaljnije saznajte u video prilogu!

 

Komentari