Namještaj od paleta

Palete, čini se, ne izlaze iz mode. Pristupačnost i razne mogućnosti iskorištavanja zasigurno su tome pridonijeli, ali najveća prednost paleta jest prilagodljivost svakom interijeru. Stolić, trosjed, fotelja, krevet ili pak radni stol – to su samo neke od mogućnosti kako palete pretvoriti u komad namještaja koji ćete rado pokazivati i na njega biti ponosni. Napokon, vaših ruku djelo ima posebnu čar, zar ne?

MMI
MMI

Jedna od najlakših stvari koje možete izraditi od plata je blagovaonski stolić. Dvije plate pričvrstite jednu uz drugu, obojite u bijelo i po potrebni na donjem dijelu obložite spužvom kako ne biste oštetili podnu oblogu. Možete i na donju stranu pričvrstiti kotačiće.

MMI
MMI

Od paleta možete izraditi i fotelju ili pak modularni trosjed koji po želji možete presložiti. Ipak, to je nešto složeniji postupak u kojem ćete paletu morati prepiliti i pričvrstiti dvije polovice bočnom daskom uz naslon.

Ako ipak niste dovoljno spretni, možete izraditi i jednostavniju verziju kauča jednostavnim slaganjem paleta jednu na drugu dok ne dosegnete željenu visinu.

MMI
MMI

Osim stolića, fotelje ili kauča, od paleta možete izraditi i stalak za televizor. Gotovo sav namještaj za dnevni boravak može se izraditi od paleta, a osim boravka, palete su dobrodošao gost i u spavaćim sobama. Krevet možete izraditi tako da palete posložite jednu uz drugu i pričvrstite ih, a donji rub i uzglavlje možete napraviti od ostataka ili dasaka.

MMI
MMI

Ako vas još uvijek nismo uvjerili da palete mogu izgledati itekako dobro, donosimo i nekoliko ftografija koje će vas zasigurno inspirirati.

Komentari