TRENDI DETALJ U KUPAONICI: okruglo ogledalo je ‘must have’ ako želite prostor koji će biti atraktivan

Jedan od vrućih trendova u dizajnu kupaonica su svakako i okrugla ogledala. Prikupili smo za vas sjajne primjere koji će od ovog praktičnog detalja stvoriti element koji podiže cijeli prostor.

 


Kupaonica je visokofunkcionalna prostorija ali na estetiku se nipošto ne smije zaboraviti. Kako je riječ o prostoru male površine, gdje kvadrata uvijek nedostaje, nije poželjno ispuniti je brojnim dekorativnim detaljima. Oni u ovom prostoru, s obzirom i na namjenu, trebaju bit svedeni na minimum.

Zato je dobro estetiku i atraktivnost kao i željenu atmosferu ugode i opuštenosti postići osnovnim elementima koji imaju praktičnu svrhu. Primjerice, bojom i uzorkom keramičkih pločica, dizajnom umivaonika, ormarića ili rasvjete ili primjerice ogledala. Jer, bez ogledala je nezamisliv kupaonski prostor.

Foto: Elle Decoration

Prilikom odabira ogledala svakako je bitno razmisliti o njegovom obliku kako bi bio proporcionalan površini ali i uklapao se stilski u nju. Predlažemo vam da to bude ogledalo okruglog oblika – to je jedan od najnoviji trendova u dizajnu kupaonice. Kružni i zaobljeni elementi donose ugodu i toplinu, što je dodatni razlog da razmislite o okruglom ogledalu iznad umivaonika.

Foto: Elle Decoration

Dizajneri ih vole zbog njihove praktičnosti, akraktivnog izgleda i svestranosti. Ovakav oblik odgovara apsolutno svakom prostoru, bez obzira na veličinu sobe, odabranu paletu ili stil. Sa ili bez rasvjete, u neobičnom, upečatljivom ili decentnom tankom okviru ili pak bez ikakvog okvira, samostalno ili u grupi, okruglo ogledalo će uvijek izgledati sjajno iznad umivaonika. Možete ga nadopuniti parom svijećnjaka s obje strane ili visilicama.

Foto: Elle Decoration

Ogledalima s drvenim okvirima postići ćete topliji dojam i prirodniju atmosferu. Ako želite biti posve u trendu, tada je dobro birati tanki drveni okvir – već i njime postići ćete željenu atmosferu. Također i LED svjetlom iza ogledala, tako da osvjetljeni dio izgleda kao okvir.

Foto: Elle Decoration

Glamurozniji izgled kupaonice dobit ćete ako odaberete ogledalo s zlatnim ili srebrnim okvirom ili općenito okvirom sjajne površine.

Foto: Elle Decoration

Za one odvažne kojima ekstravancija nije problem ili bi konačno željeli napraviti takav stilski iskorak predlažemo ogledalo od više komponenti u različitim bojama ili pak ogledalo koje se lomi pod pravim kutem te se proteže na drugi zid. Vrlo efektno, zar ne?=

Foto: Elle Decoration

Foto: Elle Decoration

 

Komentari