PRIJE I POSLIJE: klasična hrastova kuhinja ustupila je mjesto modernoj u kojoj dominira crna

Renovacija obiteljske kuće uključivala je i potpuno novi izgled kuhinje. Stara klasična hrastova kuhinja sada je zamijenjena modernom u kojoj dominiraju crna te ravne linije koje prizivaju minimalizam.

 


Stare hrastove kuhinje su klasik koji nudi bezvremenski dizajn i godinama, ako su kvalitetne, izgledaju prihvatljivo. No, ponekad se zaželimo promjene te ih pobojamo u neku drugu boju, što je sve češći slučaj.

Do prije nekoliko godina, to je bilo nezamislivo, no sada se mnogi odvaže na ovaj korak. No, novi vlasnici obiteljske kuće, u čijem sklopu je bila i hrastova kuhinja, poželjeli su novu, moderniju kuhinju koja bi bila usklađena s ostatkom prostora.

FOTO: STUDIO KWADRATON

OTVARANJE KUHINJE PREMA DNEVNOM BORAVKU

Kuhinja je mogla trajati još niz godina, ali njezino mijenjanje potaknula je i namjera vlasnika da povežu još bolje prostor dnevne sobe i blagovanja s kuhinjskim i da se cijeli prostor modernizira. To su učinili rušenjem zida kojim se kuhinja posve otvorila prema ostatku dnevnog prostora.

FOTO: STUDIO KWADRATON

Prostor sada izgleda povezanije i protočnije, te se kuhinja bolje vidi, što je svakako bonus s obzirom na njezin moderan i atraktivan dizajn.

FOTO: STUDIO KWADRATON

RUŠENJE ZIDA

Oblik kuhinje kao i njezina prostrana površina su zadržani, s tim da je poluzid sa šankom maknut te je sada ostao samo šank. Taj dio je naglašen barskim stolicama, ali sada su one s vanjske strane te atraktivnim visilicama od materijala presvučenim bakrenim premazom.

FOTO: STUDIO KWADRATON

Nova kuhinja donijela je i moderniju napu te je pećnica stavljena u crni blok ormar te podignuta što je čini znatno praktičnijom i funkcionalnijom.

FOTO: STUDIO KWADRATON

Osim pećnice, i ploča za kuhanje je doživjela preseljenje te se sada nalazi na radnoj plohi koja je u sklopu šanka, samo na malo nižoj razini. Unutar šanka, ali s unutarnje strane, nalazi se i hladnjak za vina što je svakako obogatilo prostor kuhinje.

FOTO: STUDIO KWADRATON

 

Komentari