6 DOBRIH RAZLOGA ZA PVC PROZORE: saznajte i na što trebate obratiti pažnju prilikom odabira

Gradite svoj dom ili se spremate na njegovu adaptaciju? Svakako razmislite o novim prozorima koji će donijeti niz benefita u vaš životni prostor, naročito ako odaberete PVC modele. Koje su njihove vrline i prednosti pred drugim vrstama prozora, saznajte u nastavku…

 

 

 

Prozori su oni elementi bez kojih je svaki dom nezamisliv, no istovremeno gotovo nikada nisu nositelji stila kao ni jak estetski element. No, i ta situacija se mijenja jer novije generacije prozora plijene pažnju i svojim izgledom. Međutim, postoji još niz uvjeta i karakteristika koje prozori moraju zadovoljiti da bi nam služili na najbolji mogući način. Naš prijedlog su PVC prozori, a u suradnji s tvrtkom REHAU donosimo šest jakih aduta koji govore u prilog ovih modela i čine ih najboljim rješenjem koje se nudi na tržištu.

 


1. Dugotrajni

Za razliku od namještaja, boja zidova ili dekorativnih elemenata, prozori su oni dijelovi u prostoru koji se rijetko mijenjaju i predstavljaju njegov ‘stalni postav’. Zbog toga, ali i svih svojih uloga koje imaju (ulazak prirodne svjetlosti u interijer, zaštita od kiše i drugih vremenskih situacija te buke…) treba birati model koji će trajati godinama, biti otporan na različite vremenske utjecaje i okoliš.

Primjerice, blizina mora, vlage i soli neće nimalo naštetiti PVC prozorima.  Oni su dovoljno otporni, jaki i stabilni da mogu 50 godina biti dio vašega doma što vam pruža sigurnost i bezbrižnost.

Foto: Rehau

2. Savršeni toplinski i zvučni izolatori

Buka koja dolazi izvana (automobili, glasno puštanje glazbe, građevinski radovi u susjedstvu…) znaju ponekad, ma koliko imali strpljenja i tolerancije, biti iritantna jer nam ometa odmor i opuštanje. Želimo barem jedan dio dana provesti u tišini svoga doma, a upravo to omogućit će PVC prozori koji pružaju savršenu zvučnu izolaciju. Ovakvi modeli prozora osiguravaju željeni mir i opuštanje kada se nalazite u svoja četiri zida.

Stoga se isplati birati model koji nudi što veću razinu zaštite od buke, ali i hladnoće, odnosno topline poput RAU‑FIPRO X. Najnovije tehnologije koje su implementirane u PVC prozore jamče i dobru toplinsku izolaciju koja će nam omogućiti hlad ljeti, a toplinu zimi. Sve to povećat će kvalitetu života u domu, a to svi priželjkujemo, zar ne?

 

Foto: Rehau

3. Energetski učinkoviti: štede energiju i novac

Dobra izolacija koju nude PVC modeli prozora, zahvaljujući savršenim brtvilima uvelike će se odraziti na razinu ugode u domu. Tako će i za vrijeme velikih hladnoća i vrućina dom biti prava oaza optimalne temperature. Dobrom izolacijom u domu će se u zimskim mjesecima održavati toplina i tako ćete uštedjeti na potrošnji grijanja. Ljeti ćemo uštedjeti na potrošnji struje jer će PVC prozori omogućiti hladnije temperature u prostoru pa klima-uređaji neće biti uvijek potrebni.

PVC prozori su modeli koji doista ne troše uzaludno energiju i s njima preuzimate kontrolu nad njezinom potrošnjom. Zbog velike sposobnosti izolacije osiguravaju vrlo nisku potrošnju energije – čak 76 posto manje nego kod starih prozora!

Super izolacija je velika prednost za vaš budžet. Koliko točno možete uštedjeti opremajući svoj dom PVC prozorima, izračunajte OVDJE.

 

Foto: Rehau

4. Raznolikog i atraktivnog dizajna

PVC prozore vežemo uglavnom uz bijelu boju i prepoznatljiv dizajn. No, novije generacije PVC prozora dostupne su u različitim izvedbama i nijansama boja, što im daje jaku estetsku komponentu i želju da maknete zavjese, kao biste posve uživali u izgledu svojih novih prozora, ali i pogledu koji se pruža. Jer, ako gledaju u zelenilo ili pružaju pogled na panoramu grada, prozori postaju jednim od glavnih ukrasa prostorije.

Ovakav stilski pomak nove generacije PVC prozora poput KALEIDO COLOR omogućuje da ih u potpunosti prilagodite potrebama i estetici svoga doma.

 

Foto: Rehau

5. Ekološki prihvatljivi

Današnji PVC prozori svojom izradom prate nove standarde i zahtjeve na tržištu te su posve u skladu s trendovima u uređenju doma, koji se brinu o okolišu i kvaliteti življenja. PVC prozoru su ekološki prihvatljivi jer su rađeni od materijala koji pridonose održivom razvoju.

 

Foto: Rehau

 


6. Jednostavni za održavanje

Ovo je vrsta prozora koju je vrlo jednostavno održavati. Kada je riječ o čišćenju, ono se obavi vrlo brzo, a s okvira se, kao i sa stakla, vrlo lako skidaju nečistoće, prašina i mrlje. Pored toga, PVC prozori su zbog svoga sastava modeli koji ne trunu ni ne blijede pa ih nije potrebno bojati ili tretirati bilo kakvim sredstvima za zaštitu i njegu.

Sve to olakšat će vam održavanje vanjskih otvora i uštedjeti na dragocjenom vremenu te kućnom budžetu, a imat ćete lijepe i čiste prozore cijelo vrijeme.

Foto: Rehau

Prilikom izbora odgovarajućih PVC prozora, vodite se sljedećim preporukama građevinara i dizajnera:

  1. Prije svega, vodite se kvalitetom i nemojte dopustiti da vam cijena diktira odabir jer je ovo investicija koja se isplati.
  2. Pored kvalitete stakla, obratite pažnju i na okove i brtvila je su oni bitne komponente koje čine dobar prozor.
  3. Prije nabavke PVC prozora, vodite računa da njihov izgled bude međusobno usklađen po materijalu, bojama i linijama s ostatkom interijera.
  4. Također, nastojte da prozori budu usklađeni s osnovnim stilom uređenja zadanog prostora.

 

Foto: Rehau

PROMO


Komentari