BLOGERICA INGRID JANČEC: zašto je moja dekoracija doma ovoga Uskrsa malo drugačija

Naša kolumnistica, blogerica Ingrid Jančec (@myprettymess) poklonica je jednostavnosti i skandi stila. No, ovog Uskrsa njezin blagdanski dekor, kojeg sama izrađuje, ipak je u nešto drugačijem izdanju, s puno više boja i cvijeća. Zavirite u njezin dom i pogledajte kako se izrađuju cvjetni aranžman i zečići od gline!

 Iako s početkom proljeća svi unosimo više boja u dom, bilo dekoracijom ili cvijećem, ja sam ove godine planirala nešto potpuno drugačije. Zamislila sam monokromatske (bijelo-crne) uskrsne dekoracije. Sve je bilo u redu i više-manje išlo po planu dok nisam prošle nedjelje s mamom prošetala po prirodi.


LOV NA GRANE: BRESKVA JE KRIVA ZA SVE

Cvijeće u vazama obično mijenjam jednom tjedno. Naravno, krajem zime kupovno cvijeće sve više zamijene neke grane koje odrežem u vrtu. I tako smo te stanovite nedjelje mama i ja opet krenule u “lov na grane” na obiteljski ranč. Da se ne izgubimo u prijevodu, nije da se radi se o pravom ranču sa stokom, konjima, potokom i ulazom od šest metara, već o posjedu blizu naše kuće kojem mi u obitelji tako volimo tepati.

 

OD TEEN SOBE DO VEŠERAJA: kuhinjski ormarići poslužili su Ingrid u opremanju nove sobe u domu

 

Posjedu na kojem ustvari nema ničega od gore spomenutog, ali zato ima puno plastenika s cvijećem, pčelinjaka i voćki. Kako smo šetale i tražile grane, tako sam na kraju vrta odjednom ugledala breskvu. Istog trena ti mali rozni pupoljci potpuno su mi pomrsili planove. Moja ovogodišnja dekoracija upravo je postala onakva kakva bi i trebala biti; šarena!

FOTO: @myprettymess

SADNJA KAO TERAPIJA: IZRADA ARANŽMANA ZA STOL

Par dana nakon rezanja, kad su se pupoljci već počeli otvarati u vazi, odlučila sam krenuti u izradu malog aranžmana za stol. Sve što sam koristila od cvijeća uzela sam kod roditelja. Naime, bave se proizvodnjom cvijeća i ona -u postolara najgore cipele- kod nas ne stoji. Volimo cvijeće i uvijek ga imamo kako u kući tako i vani. Terasa mi se činila kao idealna pozornica za sve te divne boje.

Tri bijela tulipana, dvije mini bijele maćuhice, žuti zumbul, rozna ranunkula i grane breskve glavni su likovi. Sporedne uloge pripale su mahovini, kori i ukrasnim jajima. Divan sunčan dan bio je dovoljan da sadnju doživim kao terapiju, i baš sam uživala u tome.

FOTO: @myprettymess

Na fotografijama se vidi redoslijed kojim sam sadila, nadopunjavala i na kraju, zalijala i dodala ukrasna jaja kao točku na i. Koristila sam i epruvetu u koju sam stavila grane breskve da imaju dovoljno vode za daljnji cvat.

FOTO: @myprettymess

ULAZAK PROLJEĆA U BLAGOVAONICU

Jedan aranžman, vaza sa, sad već famoznom breskvom i par izbjeljenih jaja na velika vrata najavili su ulazak proljeća i u moju kuću.

Čim sam ga stavila na blagovaonski stol, znala sam da nisam pogriješila što sam se poigrala sa puno boja u aranžmanu. Sigurna sam da se s tim slaže i ptičica koja svake godine u ovo vrijeme uleti u naš dom;)

FOTO: @myprettymess
FOTO: @myprettymess

 


SUDAR DVIJU RAZLIČITIH DEKORACIJA

Kako sam u početku imala plan za monokromatskim ukrasima bilo mi je žao baš ništa ne napraviti od zamišljenog. Tako se odjednom u dnevnom boravku dogodio sudar dviju želja, dva različita svijeta, odnosno, dviju različitih dekoracija.

FOTO: @myprettymess

Ljiljani i breskva u vazi s diy zdjelicom sa šarenim jajima našli su se oči u oči s diy zečićima. Zečićima koji su bili zamišljeni među prvima, prije nego mi je rozna boja poremetila planove. Lako ih je napraviti pa vam nakon fotografija dnevnog boravka ostavljam postupak s fotografijama kako ih izraditi.

FOTO: @myprettymess

DIY ZEČIĆI OD GLINE

 

  • Masu podijelite na tri dijela.
  • Od svakog dijela odrežite dio koji će vam trebati za izradu uškica.
  • Krenite oblikovati masu u valjak.
  • Vodom počnite oblikovati i zaglađivati masu.
  • Od manjeg dijela izrežite oblik uški koje također zagladite vodom.
  • Nožem lagano zaglađujte da se uške spoje s jajem. Kad su uške spojene, složite ih kako želite: uspravne, nagnute…
FOTO: @myprettymess

Nakon oblikovanja stavite ih u pećnicu na 3 sata, 60 stupnjeva. Ovaj korak možete i preskočiti jer je ovo masa koja se na zraku suši. Naravno, u tom slučaju joj treba puno duže.

Slijedi bojanje, a ja sam odabrala akrilne boje.

FOTO: @myprettymess

Dva svijetlija zečića pošpricala sam kistom koji sam najprije namočila u vodu pa tek onda u crnu boju.

FOTO: @myprettymess

NI TERASU NIJE ZAOBIŠLO

Ove godine mi za uskrsnu atmosferu u kući nije trebalo puno. Par grana, cvijeće, jaja, zečići i ptičice u kući začas su probudili osjećaj blagdana pred nama. Terasa skromno s dva zaljubljena zečića najavljuje što nas čeka.

Svaki sunčani dan provodimo upravo na njoj pa nije fer da ju zaobiđe dekoriranje. Naravno, slijedi nam još obiteljsko bojanje jaja, no to ostavljamo za pred sam Uskrs. Jer kako to i biva, najbolje stvari dolaze na kraju 🙂

FOTO: @myprettymess

FOTO: @myprettymess
Komentari