OŽIVITE SVOJ DOM: ukrasite ga procvjetalim granama i izađite iz zimskog sna

Pored proljetnica poput tulipana, narcisa i zumbula kojima u ovo vrijeme volimo ukrasiti dom, svakako razmislite o granama procvjetalog drveća. Dovoljno je spustiti se do vrta, dvorišta ili odšetati do livade i odrezati ove jednostavne, svježe i originalne dekoracije

 


 

Većina nas će, kada bolje razmisli, zaključiti kako im veću radost i oduševljenje izaziva rascvjetali grm ili drvo u vrijeme proljeća, nego tipične šarene proljetnice poput zumbula, tulipana ili primjerice narcisa. One su također prekrasne zbog svojih oblika i intenzivnih, jarkih boja, no rascvjetale grane čaroban su prizor i kako znamo da će trajati tek nekoliko dana, čini nam se dragocjen.

Foto: @nonihana / Instagram

Zašto taj prizor ne preseliti u svoj dom i uživati u njemu još intenzivnije? Ako to niste učinili, još uvijek stignete… iduća dva mjeseca u prirodi će se smjenjivati cvjetanje drveća i grmova…

Foto: Homebcn

Rascvjetale grane trešnje mnogima su omiljeni proljetni prizor. Sitni, brojni i mirisi ružičasti cvjetovi stvaraju pravu romantičnu čipku i čine je zato idealnom dekoracijom za dom. Umjesto u vaze, grane možete staviti u tegle, lonce, staklene posude… Ne pretjerujte s vodom, nego svaki dan dolijte malo u vazu.

 

Foto: One Kin Design

Cica mace su uvriježeni naziv za propupale grane vrbe ive i najčešća su dekoracija od svih proljetnih grana u domu. Između ostaloga, razlog se krije jer dulje traju od ostalih rascvjetalih grana. Nježni sivo bijeli izdanci nisu tako uočljivi kao druge proljetne grane, ali svejedno uživaju veliku popularnost.

Foto: Ideal Home

Žute latice procvjetalog grma forzicije također su sinonim za proljeće i cvjetanje te su čest motiv na slikama i fotografijama. Topla i jarka žuta ugrijat će svaki prostor, a kao što vidite, savršeno se snašla i u kupaonici.

Ako nemate mjesta na ormariću ili prozorskoj dasci, smjestite vazu s granama forzicije na pod.

 

Foto: Unsplash

Mnogi mangnoliju zovu proljetnom kraljicom, a njezina jedina mana jest što joj cvjetovi prekrasne boje i oblika vrlo brzo nestanu. Preduhitrite barem malo ovu neumoljivost prirode i uberite granu-dvije magnolije dok krenu prvi pupovi, te ćete moći malo duže uživati u njezinoj ljepoti.

 

Foto: Amber Interiors

Grane procvjetalih grmova i drveća možete kombinirati jedne s drugim ili pak s različitim cvijećem. U obzir dolaze i grane koje nemaju cvjetove, poput maslinovih koje sjajno izgledaju na vašoj komodi ili stolu i kada “soliraju”.

 

Komentari