Napokon sve na svome mjestu: donosimo najbolje ideje za pohranu dječjih igračaka

Toplije dane i godišnji odmor iskoristite za dovođenje u red ne samo dječjih ormara, nego i dječjih igračaka, kojih vjerojatno imate u svakom kutku doma. Kada im jednom nađete mjesto, sve će izgledati znatno urednije i ljepše. Nudimo naj-ideje za pohranu dječjih igračaka!

 


Dječje igračke roditeljima su jedan od većih izazova u odgoju djeteta. I to ne samo trebaju li ih kupiti ili ne, nego i kamo ih smjestiti. A o svakodnevnom pospremanju i po nekoliko puta da i ne govorimo. Mnogim roditeljima se čini da se igračke nekim čudesnim zahvatom množe u kući te izviru iz svakoga kutka. Doista, današnja djeca imaju igrački više nego bilo koja generacija prije njih i roditelji ne znaju kamo bi s njima. Pohrana dječjih igračaka postala je problem…

 

NOVA MJESTA ZA POHRANU: iskoristite maksimalno svaki kutak svoga doma za stvari s kojima ne znate kamo biste ih stavili

Foto: Jenna Burger

Ponuda je toliko velika, a svakim danom stižu nove originalne ideje koje k tome imaju neodoljiv dizajn, pa je roditeljima ali i svima onima kojima su djeca okružena i koji ih često daruju, teško odoljeti. No, to često urodi neredom jer je igračaka – previše. A roditeljima je jako teško odlučiti što zadržati, što popraviti odnosno oprati, što ćete baciti, a što proslijediti dalje.

Originalne i povoljne ideje za dodatni skladišni prostor u domu

Foto: Maison de Pax

OTKUDA KRENUTI?

No, to je prvi korak ako želite napraviti reda među igračkama svojih mališana. Osnovni kriteriji su: igra li se dijete s određenom igračkom, imate li mlađe djece koja mogu naslijediti tu igračku te u kakvom je stanju ta igračka. Ako ju nećete više trebati, a u dobrom je stanju, tada ju spremite u kutiju koju ćete pokloniti djeci iz svoje okoline ili odnijeti u neki dječji dom.

I ne zaboravite oprati dječje igračke – dobar dio njih, a ne samo plišanci, daju se oprati i u perilici!

Foto: MiCasa

RAZVRSTAVANJE IGRAČKI

Nakon toga razvrstajte igračke s obzirom na namjenu, tako je najjednostavnije i pospremiti ih nakon upotrebe odnosno igre. Bitno je pronaći stalno mjesto za igračke i uvijek ih vraćati na njihovo mjesto. To je jedna od navika koju bi djeca trebala usvojiti čim prije. Ona može početi kao dio igre, u kojoj prenosite stvari s jednog mjesta na drugo. Kako dijete raste i osamostaljuje se i postaje spretnije i više razumije, tako će mu pospremanje igračaka biti navika poput pranja ruku nakon dolaska izvana ili prije jela ili pak pranja zubiju prije spavanja.

Foto: Pop Sugar

Nakon razvrstavanja bitno je organizirati odlaganje igrački. Ideja je bezbroj, a mi vam ih nudimo nekoliko, vjerujemo da će vam pomoći da u svome domu pronađete kutak gdje će autići, lutke, puzzle, slikovnice, kocke… imati svoje stalno mjesto!

Foto: MiCasa

Dobro je jedan dio dnevnog boravka ili dječje sobe urediti kao mjesto za igračke. Košare, škrinje, taburei, kutije, tegle… sve su to idealna spremišta za igračke. Dio svakako pohranite u ormariće i ladice, jer kada bi sve bile vidljive – to bi stvaralo dojam nereda.

Foto: ElMueble

Ponekad roditeljima pravu muku predstavljaju manje igračke te one koje se sastoje od niza dijelova (društvene igre, kocke…). Dobro ih je držati u originalnim kutijama, ali i teglama (tako je vidljivo što je u njima) ili pak platnenim vrećicama. Nabavite nekoliko takvih vrećica različitih veličina i boja i neka u svakoj od njih budu razvrstane igračke po vrsti, tematici, veličini ili materijalu od kojega su načinjene.

Foto: Bless’er House

“Dječji” namještaj odnosno kutije za igračke mogu biti savršen dodatak za vaš dnevni boravak. Kupite više istih kutija ili košara, ili napravite makeover postojećih bojanjem tako da se stilom uklapaju u prostor i tako ćete zadovoljiti više kriterija.

Komentari