SJAJNA ČETVORKA: izbor dnevnih boravaka iz proljetne sezone InDizajna

Dnevnom boravku poklanjamo posebnu pažnju prilikom uređenja. Za inspiraciju i poticaj da promijenite nešto u ovoj prostoriji, donosimo četiri boravka prikazana u prošloj sezoni InDizajna. A uskoro, u novoj sezoni emisije stiže i nova doza trendova i inspiracije dnevnih boravaka koje ćemo obogatiti novitetima iz svijeta tehnologije uz Samsung

 

 

 

Dnevni boravci središte su svakog doma, u njima se okuplja obitelj, u njima se družimo, a njihovo uređenje treba zadovoljiti sve ukućane. Prilikom uređenja domova naših klijenata prvo moramo upoznati njihove životne navike, zatim poslušati njihove želje i pogledati na primjerima koji stilovi uređenja im se sviđaju. Na samom kraju moramo definirati budžet i tek tada pristupiti planiranju uređenja prostora.

U proljetnoj sezoni pratili smo uređenje nekoliko desetaka stanova, a u ovom tekstu izdvajamo dnevne boravke s najviše vaših lajkova.

 

1.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Dnevni prostor s kutnom garniturom namijenjen je četveročlanoj obitelji i osmišljen je kao i ostatak stana u kombinaciji klasičnih i industrijskih elemenata. Profilacija na zidovima nasuprot metalnih profila rađenih po mjeri koji zaokružuju funkcionalne elemente u prostoru samo su jedan od primjera.

Zid iza sjedeće garniture naglašen je nježnom tapetom a cijeli prostor prožete je monokromatskom kombinacijom boja s nekoliko elemenata u nježno ružičastoj nijansi.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

2.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Drugi dnevni prostor koji smo izdvojili, stilom je potpuno drugačiji od prethodnog. Jedini zajednički element su im crni profili. Ovaj stan namijenjen je mladom bračnom paru koji je želio mladenački duh, življe boje i elemente industrijskog stila.

Kako je dnevni prostor otvoren i povezan s kuhinjom i blagovaonicom svi elementi su ujednačeni kako izborom materijala tako i bojama.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


 

3.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Treći dnevni boravak koji smo izdvojili iz proljetne sezone klasičnijeg je stila uređenja, bez odmak u stilu i bojama namijenjen višečlanoj obitelji. Baza cijelog stana je u sivim tonovima sa zlatnim detaljima koji se provlače kroz rasvjetna tijela.

Ovaj prostor sviđa se ljubiteljima klasičnijeg stila uređenja koji ne vole žarke boje već prostore s daškom luksuza koji dugi niz godina ostaju bezvremenski.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

4.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Na samom kraju izdvojili smo još jedan prostor gdje je prisutna vrlo popularna tirkizna boja. I ovaj stan namijenjen je mladom bračnom paru kojemu je želja bila življe i modernije uređenje te su arhitekti morali smisliti funkcionalan prostor uz manji budžet.

Kombinacija crne i drveta provlači se kroz većinu namještaja, jedini akcent u prostoru je kutna garnitura u tirkiznoj boji, te zid obojana u nježnu zelenu koji je cijelom prostoru udahnu svježinu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Nadamo se da ćete među ovim boravcima pronaći i jedan za sebe koji će vas inspirirati za osvježenje vlastitog prostora. Do tada mi pripremamo nove inspirativne interijere koje ćemo obogatiti nužno potrebnim novitetima iz svijeta tehnologije uz Samsung.

Komentari