Kreativne i funkcionalne ideje za iskorištavanje prostora ispod stepenica

Otvorena stubišta lijep su detalj svakog interijera, no dio ispod stepenica često ostaje neiskorišten. Donosimo vam nekoliko sjajnih ideja kako iskoristiti taj, naizgled, beskoristan prostor.

Imate li otvoreno stubište u stanu ili kući srednje ili male kvadrature, svakako će vam dobro doći nekoliko ideja kojima možete u svoj životni prostor unijeti još neki sadržaj. Vrijeme je da prestanete zanemarivati dragocjeni prostor koji imate na raspolaganju, a koji može postati vrlo koristan. Mogućnosti je mnogo, a mi smo za vas izdvojili nekoliko najzanimljivijih.

Radni prostor

Umjesto da mjesto za računalo smještate u dnevni boravak ili spavaću sobu, prostor ispod stepenica odlično je rješenje za mali kućni ured. Osim što ćete imati potrebni mir, prostor možete jako lijepo urediti i dobiti još jedan mali dizajnerski kutak u stanu.

Foto: Homestolove.co.nz
Foto: Grillo-designs.com

 

Dječji kutak

Prostor ispod stepenica možete iskoristiti kako bi napravili dječji kutak. Bilo da se radi o kutku za igru ili kreativno izražavanje, sigurni smo da će vam mališani biti vrlo zahvalni i da će uživati u svom malom privatnom prostoru.

Foto: Styleathome.com

 

Vešeraj

Želite li rasteretiti kupaonicu, a imate otvoreno stubište, dobra investicija je u prostor ispod stepeništa smjestiti stroj za pranje rublja, a ako imate mjesta i stroj za sušenje. Tako ćete iskoristiti prostor, ali i svojoj kupaonici dati novi, pročišćeni izgled.

Foto: Bobvila.com

 

Kutak za odmor i čitanje

Mjesto za čitanje ne mora nužno biti na sofi ili u krevetu. Stavljanjem ležaja ili pak udobne fotelje ispod stepenica dobit ćete ugodno mjesto na kojem možete uživati u omiljenom štivu. Imate li dovoljno mjesta, postavite i nekoliko polica kako bi kutak bio potpun.

Foto: Hardwoodinfo.com

 

Zeleni vrt

O blagodatima zelenila u stanu nije potrebno puno pričati, no možemo vas savjetovati kako svoje biljke možete složiti u stanu. Prostor ispod stubišta idealno je mjesto za njih. Naravno, biljke birajte ovisno o položaju stubišta i količini svjetlosti koja dopire do njih. Kako bi upotpunili izgled, na police možete složiti i nekoliko knjiga.

Foto: Sewingcrochetcrafts.com

 

Foto: @florish

Bar

Ako vam se stubište nalazi pokraj mjesta za blagovanje ili dnevnog boravka, ispod stepenica možete postaviti bar. Nekoliko elemenata za čaše, polica za vino i mali rashladni uređaj bit će dovoljni za ovo praktično rješenje. Imate li mogućnost, postavite i sudoper kako bi u potpunosti izbjegli odlazak u kuhinju za vrijeme druženja.

Foto: Decoist.com
Komentari