INDIZAJN U HRASTOVICI KOD PETRINJE: uredili smo dnevni boravak u novosagrađenoj kući obitelji Vračan

InDizajn tim ostvario je još jedno humanitarno uređenje. Obitelji Vračan iz Hrastovice pored Petrinje, kojima je kuća srušena u potresu, sagrađen je novi dom, a mi smo se pobrinuli za namještanje dnevnog boravka.

 


Sretni smo što možemo predstaviti još jedno humanitarno uređenje u kojem je sudjelovao InDizajn! Riječ je o novom dnevnom boravka obitelji Vračan iz Hrastovice pokraj Petrinje kojima je kuća stradala u potresu. Nakon razornog potresa, ova četveročlana obitelj preselila se u stambeni kontejner, a zahvaljujući dobrim ljudima, uskoro se useljavaju u novi dom.

Za izgradnju nove kuće pobrinula se Udruga jedinice specijalne policije OSA Sisak koja je okupila dobre ljude spremne pomoći. InDizajn tim se uključuje s finalnim uređenjem i to zahvaljujući Humanitarnoj udruzi Fra Mladen Hrkać koja obitelji Vračan pomaže posljednjih godinu dana.

“Naš član udruge Josip Vračan koji ima dvoje djece s posebnim potrebama, s umjetnim pužnicama, trebao je pomoć i mi smo to prepoznali kao prioritet. Pokrenuli smo jednu akciju kojom smo došli do donatora koji su dali novčana sredstva, građevinski materijal te svoj rad. Tako se uspjela izgraditi kuća za njegovu obitelj u Hrastovici”, objašnjava Željko Gršić, tajnik Udruge jedinice specijalne policije OSA Sisak.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Ovo nije prvi put da Josip ostaje bez kuće. Prije razornog petrinjskog potresa, kuća mu je srušena u Domovinskom ratu u kojem je i sam sudjelovao.

“Sad sam došao u situaciju da u zadnjih 20-ak godina gradim po drugi puta kuću od početka. Već sam i na izmaku s financijama, tako da mi ova pomoć jako puno znači”, otkriva Josip Vračan.

Budući da je želja vlasnicima bila zadržati zlatnu boju koja se trenutačno nalazi u prostoru, zidove smo ostavili bijele, a upotpunili smo ih slikama. Prije nego što je stigao namještaj, postavljene su zavjese.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

S obzirom na položaj vrata i prozora, odabrana modularna sofa je razdvojena na dva dijela i stavljena na dva zida. Tepih je terrazzo uzorkom povezan s bojama u prostoru, a izabrani su crni stolići kako se ne bi isticali. Naravno, biljke i dekoracije zaokružile su izgled.

“Drago nam je što smo se mogli uključiti u ovaj projekt i pridonijeti uređenju Josipova doma. Osigurali smo potrebno za ugodan dnevni boravak i nadamo se da će ova četveročlana obitelj uživati u novom prostoru”, poručuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Komentari