OAZA FUNKCIONALNOSTI I STILA: šarmantna mala kuhinja u garsonijeri za najam

U stanovima za najam potrebno je pametno iskoristiti svaki centimetar jer je često riječ o prostorima manje kvadrature unutar kojih mora biti mjesta i za spavanje, druženje i kuhanje

 

 

Studio Mirjane Mikulec dobio je zadatak urediti garsonijeru u Zagrebu od 30 kvadrata. Iako je riječ o stanu predviđenom za najam to ne znači da kuhinja mora biti zapostavljena. Kako je nužno da ona bude funkcionalna, a prostor maksimalno iskorišten odluka je pala na linearni oblik.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: RAJNA RAGUŽ

Kada je riječ o ovakvim tlocrtnim rješenjima najbolje je raditi namještaj po mjeri pa je i ovaj put u izradi pomogao Elgrad. Gornji elementi su u potpunosti izbačeni, a korištenjem tzv. smartcube elemenata dobivene su police. Riječ je o kvadratnim metalnim cijevima izrađenim po mjeri koji se uz pomoć veznika slažu u elemente različitih veličina. Time je postignuta velika modularnost i fleksibilnost prilikom opremanja prostora.

Kako se vodilo računa o rasporedu namještaja koji neće zagušiti prostor, tako je standardni blagovaonski stol zamijenjen šankom. Za njegovu izradu također su korišteni smartcube elementi.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: RAJNA RAGUŽ

Za radnu ploču te ploču na šanku odabrana je imitacija mramora koja se odlično slaže sa spomenutim elementima koji asociraju na industrijski stil provučen i kroz ostatak stana.

Kako je tekao proces opremanja ove male kuhinje, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari