PRVI DOJAM JE NAJVAŽNIJI: kako od ulaznog prostora izvući stilski i funkcionalni maksimum

Ulazni prostori često su nepravedno zanemareni iako bi se njima trebalo posvetiti puno više pažnje s obzirom da stvaraju prvi dojam o uređenju interijera  

 

 

Opremate hodnik i ne znate otkuda krenuti jer biste htjeli maksimalno iskoristiti prostor i unijeti sve potrebne elemente u njega a istovremeno biste željeli da bude lijep i atraktivan?

Kako biste se inspirirali i usvojili neke korisne savjete, pokazat ćemo vam tri funkcionalna i vizualno vrlo atraktivna rješenja hodnika rađene s namještajem po mjeri a čije projekte potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri. 

Prvi je na redu hodnik od 9 četvornih metara.

“U ovom slučaju riječ o kratkom, ali  širokom hodniku i cilj je bio maksimalno iskoristiti prostor, a pritom zadržati snažan vizualan dojam. Dužinu hodnika nismo mijenjali, no, u potpunosti smo zato iskoristili širinu”, objašnjava dizajnerica.

Idejno rješenje: studio Mirjana Mikulec

Klijentu je predloženo rješenje koje obuhvaća zatvoreno mjesto za skladištenje s dvije strane koje će se protezati do stropa kao i police za odlaganje sitnica lijevo od vrata.   

Kako bi se dobio pravilan oblik u potpunosti se zatvorio ugao što uključuje stvaranje dodatnog prostora za odlaganje iznad ulaza u kupaonicu i toalet.  

Idejno rješenje: studio Mirjana Mikulec

“Zahvaljujući pozicioniranju ormara, dobili smo mjesto za sjedenje i u potpunosti iskoristili prostor. Kompaktan dizajn i ravne površine čine ga atraktivnim, a zatvoreni elementi ostavljaju dojam urednosti”, ističe dizajnerica.


Još jedan primjer kako iskoristiti ulazni prostor i zadovoljiti sve potrebne funkcije je hodnik od pet i pol kvadrata u stanu u novogradnji, a koji je također osmislio studio Mirjane Mikulec.

Idejno rješenje: studio Mirjana Mikulec

Budući da u ostatku stana dominiraju svijetle boje i minimalističko uređenje, isti stil prati i hodnik. Kako on izgleda u cijelosti, pogledajte u video prilogu, kao i projekt hodnika u kojem je dobar dio prostora iskorišten za ormariće za cipele (fotografija dolje).

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari