MAKEOVER MALE BLAGOVAONICE: pravi odabir namještaja učinio je prostor dovoljno velikim za ugodno druženje

Gledatelj Bernard iz Zagreba prijavio se na nagradni natječaj Iznenadi me, organiziran u suradnji s Meblo Tradeom. Njegov problem bila je zastarjela blagovaonica u kojoj nije bilo dovoljno mjesta za opušteni boravak

 

 

Bernard je namještaj naslijedio i više nikako ne odgovara potrebama njegove četveročlane obitelji i pomalo guši prostor. Zato je glavni zadatak bio pronaći dovoljno velik stol. Nakon što je Mirjana Mikulec sa svojim timom iznijela stari namještaj iz prostorije krenula je potpuna renovacija za koju je bilo potrebno nekoliko sati.

Blagovaonski zidovi, kao i oni u kuhinji često se prljaju više nego ostatak stana. Ipak su to prostorije u kojima se priprema i konzumira hrana.  Zato je bilo potrebno prvo njih urediti. Odluka je pala na ugodnu sivu boju koja je u nježnijoj i svjetlijoj nijansi stavljena čak i na strop. Tapeta s decentnim uzorkom lista krasi jednu stranu blagovaonice. Već je samom promjenom boje i njenim postavljanjem na zid razlika itekako vidljiva.


PRIJE

INDIZAJN

“Kada birate namještaj svijetlih nijansi, postići ćete dojam većeg i prozračnijeg prostora. To je posebno važno kada je riječ, kao što je to ovdje slučaj, o manjim prostorima”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

Osim osnovnog namještaja, Mirjana je odabrala zanimljivu zlatno-crnu visilicu koja je baš zbog te kombinacije prostoru dala malu dozu luksuza. Jedan od glavnih problema bio je nedostatak mjesta kada Bernardu dođu gosti pa je odabran okrugli stol s križnim nogicama zahvaljujući kojima se može dodati još stolaca.


POSLIJE

INDIZAJN

U prilogu pogledajte kako su tekli radovi kao i Bernardovu reakciju na novu blagovaonicu!

Komentari