3u1 by Mirjana Mikulec: kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak u jednoj prostoriji

U dnevnim prostorima provodimo najviše slobodnog vremena i zato je važno da ih uredimo prema vlastitom ukusu i stilu te da se u njima osjećamo ugodno. I naravno, da sve bude prilagođeno našim potrebama i maksimalno funkcionalno!

 


Studio Mirjane Mikulec potpisuje uređenje malog trosobnog stana u Zagrebu, a ovaj puta ćemo vam pokazati uređenje prostorije od gotovo 30 kvadrata u koju je bilo potrebno smjestiti kuhinju, dnevni boravak i blagovaonicu.

“Pri izradi projekta u obzir smo uzeli i sofu koju je klijentica donijela iz prijašnjeg stana, a sve ostale elemente poput blagovaonskog stola, stolaca, pomoćnih stolića, tepiha i dekoracija odabrali smo iz asortimana Meblo Tradea”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec te dodaje:

“Udobnost i estetika imperativ su uređenja svake prostorije u stanu, pa tako i dnevnog dijela. U ovom slučaju zadatak nam je bio spojiti tri jedinice stana u prostor od 30 kvadrata, a da se pri tome ne gubi funkcionalnost niti jedne od njih”.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Taj dio riješen je namještajem po mjeri gdje je uz jedan zid smještena dovoljno velika linijska kuhinja. U produžetku šanka nalazi se blagovaonski dio dok se pravilnim pozicioniranjem sofe dobio vizualno odvojen dnevni boravak. Isto tako, frontama s perforacijama pored sofe zatvoren je klima uređaj i radijator te se dobila čista baza.

Ovaj dio gdje su skriveni uređaji djeluje kao dio police.

“Zahvaljujući ravnim linijama i monokromatskom uređenju baze nismo bili ograničeni pri odabiru namještaja i detalja”, ističe dizajnerica.

Budući da je sofa preseljena iz prijašnjeg stana tamno sive boje, biran je diskretan pomoćni stolić i tepih prošaran žutom. Na taj način povezane su sve jedinice i dobiven je skladan izgled.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Što se tiče blagovaonice, odluka je pala na na tamnu varijantu. Crni stol jednostavnih linija odlično se uklopio u koncept uređenja prostora, ako i crni stolci od baršuna.

“Budući da je ideja detaljima i zelenilom obogatiti prostor, ovdje smo to napravili žutom koju smo detaljima provukli kroz prostoriju”, zaključuje dizajnerica.


Komentari