PRIJE I POSLIJE: fantastična transformacija malog dnevnog boravka

Britanki Maxine Brady hobi su interijeri, a svoj dom u Brightonu svako malo preuređuje. Sada je red došao na dnevni boravak, koji je iz bezličnog prostora postao mjesto koje ima “ono nešto” – više stila, atmosfere, osobnosti, šarma…. Pogledajte stanje prije-poslije te kako je teklo preuređenje!

 

 

Kućica u Brightonu pravo je malo poprište makeovera koji se smjenjuju jedan za drugim. Vlasnica Maxine Brady nije profesionalna stilistica niti dizajnerica interijera, nego iz ljubavi prema uređivanju, svako malo mijenja lice svoga doma. Priče o preuređenjima bilježi i na svome blogu We Love Home. Najviše nam se svidio makeover malog dnevnog boravka, kojeg donosimo u nastavku.

Inspirirajte se idejama koje će vas uvjeriti kako od prilično “korektnog”, no bezličnog prostora možete učiniti mjesto prepuno lijepih detalja, pomno usklađenih s namještajem i ostalim elementima. Ovaj dnevni boravak, inspiriran skandinavskim dizajnom te osvježen divnim tirkiznim akcentima sada konačno ima “ono nešto”!

 

PRIJE

Prvi korak nakon useljenja u kuću 2015. godine bio je preuređenje dnevnog boravka. Kako je većina budžeta otišla na kupnju kuće, vlasnici nije preostalo puno novaca za uređenje, ali se ipak odvažila na njega. Nije joj se sviđao način uređenja, a zidovi i podovi su vapili za preuređenjem. Dio zidova bio je obojan u bijelo, a dio presvučen u žute tapete, koji su se vlasnici činili kao požutjeli od nikotinskog dima. Dodatni motiv za obnavljanje zidova bio je dio zida s kojeg je opala ne samo tapeta, nego i komad žbuke.

 

Foto: We Love Home blog

Komadi namještaja nisu odgovarali vlasničinu ukusu, kao ni podovi, a kamin je također trebao obnovu. Pored toga, Maxine se činilo da svojom crnom bojom u prostoriji kojom dominiraju neutralni svijetli tonovi, previše dominira.

Foto: We Love Home blog

 

Kako je riječ o prostoriji male kvadrature izduženog oblika, uređenje je moralo sa sobom donijeti i neke kompromise. Nije bilo prostora za još jednan  naslonjač ili sofu, ali i ovako je učinjen veliki kvalitativni i stilski pomak.

Foto: We Love Home blog

 

ADAPTACIJA

Priča o adaptaciji počela je od zidova. A tu su došle nepredviđene situacije….. Kako bi uštedjele na troškovima adaptacije, Maxine i njezina mama same su skidale slojeve tapeta uslijed kojeg je skinut na nekim mjestima i sloj žbuke. Ovako, stanje je izgledalo prilično loše i trebalo je zagletati zidove prije bojanja.

 

Foto: We Love Home blog

 

Svi zidovi su gletani, osim onoga na kojem je već prije bila otpala žbuka, te su se vidjele opeke. Njega je vlasnica odlučila srušiti kako bi dnevni boravak povezana s blagovaonicom, koje je bilo s druge strane zida.

Foto: We Love Home blog

 

A drugi zid, na kojem su vrata, je u potpunosti zatvoren. Vrata su skinuta, a otvor popunjen gipsanim zidom. Povezivanjem boravka s blagovanjem vrata su ovdje bila potpuno nepotrebna, jer je blagovanje otvoreno prema stubištu i na taj način se može ući u ovaj prostor.

Foto: We Love Home blog

 

Povezivanjem boravka i blagovanja, ovaj prostor izgleda veći, a to je i bio je jedan od razloga stvaranja open spacea. Zatim se krenulo na obnavljanje podova – stavljen je novi sloj parketa, složenog kao seljački pod. Zidovi su dobili novi sloj boje, kao i kamin kojem je još zamijenjeno podnožje s novim slojem keramike.

Foto: We Love Home blog

 

POSLIJE

Zadnja etapa renovacije bilo je namještanje. Sofa je pretapecirana, a pravo osvježenje je izbor boje. Zidovi su dobili uske police za slike i plakate, a kutak iza naslonjača postao je mjesto za police za knjige te mini komodu koju je vlasnica tehnikom decoupagea sama obnovila.

Cijeli prostor odabirom bijele boje zidova i svijetle nijanse podova sada izgleda svjetlije, a oplemenjen je brojnim detaljima te zelenilom.

Foto: We Love Home blog

 

Komentari