NOVA BLAGOVAONICA: od sobe za odlaganje stvari Martina je dobila ugodno mjesto za objedovanje

Pred nama je još jedno iznenađenje za naše gledatelje. Ovaj put InDizajn tim se zaputio u Zaprešić kako bi gledateljici Martini i njezinom dečku uredio blagovaonicu.

 


Gledateljica Martina iz Zaprešića osvojila je nagradni natječaj Iznenadi me i preuređenje svoje stare blagovaonice.

“Nedavno smo dečko i ja uselili u kuću u kojoj sam odrasla, želimo u njoj započeti zajednički život, ali treba dosta toga preurediti. Odlučili smo na nagradni natječaj prijaviti sobu koja bi nam bila blagovaonica jer imamo veliku obitelj i htjeli bi se često družiti s njima”, ispričala nam je Martina.

Do sada je ova prostorija uglavnom služila za odlaganje starih stvari.

Martina se želi riješiti većine starog namještaja, no dizajnerica Mirjana Mikulec odlučila je ipak ostaviti nekoliko elemenata koji će se odlično uklopiti u priču. Budući da se dizajnerica odlučila za boho stil, zadržane su petene police i tabure. Nakon što je sve potrebno za uređenje odabrao u Meblo Tradeu, InDizajn tim se bacio na posao.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Prvi korak bilo je uređenje zidova i bojanje cijevi od grijanja kako bi se što manje isticale. Bilo je potrebno i zidove uklopiti u dizajn, pa su korištene dvije nijanse zelene, a toniran je samo donji dio.

Nakon što se boja osušila, uneseni su odabrani namještaj i dekoracije. Ovalni blagovaonski stol bit će dovoljan za ugostiti Martininu obitelj.

Kombinirane su dvije vrste stolaca, a da bi se naglasio željeni stil i s obzirom da ima dovoljno mjesta, u prostor je uklopljen i mali kutak za odmor i čitanje. Na koncu su stavljene dekoracije.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“Od prostorije koja je prvenstveno služila za odlaganje stvari dobili smo ugodno mjesto za objedovanje. Glavnu riječ imaju prirodni materijali, no kombinirali smo ga s plastičnim elementima kako bi dobili notu suvremenog. U prostor smo uklopili i nekoliko postojećih komada namještaja koji su naglasili željeni stil”, zaključuje Mirjana Mikulec.

Cijeli proces preuređenja kao i Martininu reakciju pogledajte u video prilogu!

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

 

Komentari