Novi trendovi u svijetu kupaonica koji će vas oduševiti

Spremate se na kupnju stana, gradite kuću ili planirate konačno adaptaciju svoje stare kupaonice? Dobra i temeljita priprema je pola posla, a u nju svakako spada i estetska komponenta. Kakve pločice i sanitarije odabrati a da kupaonica bude atraktivna i barem djelomično prati trendove, saznajte u nastavku. Nudimo vam sjajnu inspiraciju!

 

 

 

PLOČICE VELIKIH DIMENZIJA

Velike dimenzije pločica apsolutni su hit. Stavljaju se na podove i zidove i uglavnom su jednostavnih, nenametljivih uzoraka poput betona, drveta ili pak mramora. Velike dimenzije pločica praktične su za održavanje te ih vole i mali prostori.

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

NEOBIČNI OBLICI I RELJEFNA POVRŠINA PLOČICA

Uz one velikog formata, popularne su i pločice malih dimenzija, naročito one neobičnog oblika. Primjerice, onog heksagonskog koji možemo kombinirati s drugim vrstama keramike i općenito obloga – prijelazi iz jedne vrste u drugu bit će jak stilski akcent.

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

SAMOSTOJEĆE KADE

Ako imate mjesta u kupaonici i k tome želite da je ona u trendu te odiše luksuzom ili pak nostalgijom, samostojeća kada pravo je rješenje. Želite li pojačati dojam raskoši, birajte modele koji imaju naglašen oblik kade ili pak nožica. Samostojeće kade mogu se uklopiti u svaki stil kupaonice.

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

PRAKTIČNI DETALJI S VISOKOM DOZOM ESTETIKE

I praktični detalji poput sustava za ispiranje školjke ili pak kanalice u tuš kabinama postaju vizualno sve atraktivniji. Tehnološki savršeni, maksimalno funkcionalni ali i estetski privlačni – to je sjajna formula kada birate tipke za ispiranje ili sustav odvoda u tuš kabinama.

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

OGLEDALO KAO “IT” DETALJ

Ogledala, naročito ovalna i neobičnih oblika, pravi su hit i u kupaonicama, a ne samo boravcima, spavaonicama i hodnicima. Izbjegavajte kupaonske ormariće iznad umivaonika koji u sebi imaju staklenu površinu te dopustite neka ogledala samostalno stoje na zidu, tako će više njihov oblik doći do izražaja i kupaonicu pretvoriti u prostoriju s viskom dozom stila, a ne tek mjestom u kojem se obavlja higijena.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Komentari