12 super ideja za tuš kabinu u kupaonici iz snova

Tuš kabine su zamijenile kade u kupaonicama – praktičnije su, zauzimaju manje prostora a i lakše ih je održavati. Njihov odabir svakako nemojte prepuštati slučaju niti obaviti kupnju na brzinu jer je riječ o sanitariji koja je izložena vlazi i koja treba trajati….

 

 


Osmišljavanje moderne kupaonice posljednjih nekoliko godina neizostavno uključuje tuš kabinu umjesto kade. One su postale veliki trend i za to postoji mnogo razloga. Praktičnije su i funkcionalnije od klasičnih kada, zauzimaju puno manje mjesta i potpuno odgovaraju današnjem ubrzanom načinu života i navikama koje su proizašle iz toga. Danas rijetko tko, i kada ima klasičnu kadu, ima vremena napuniti ju vodom i uživati barem 20-ak minuta. Stoga se mnogi odlučuju i u kupaonice veće kvadrature, a ne samo u one male, ugraditi tuš kabinu umjesto kade.


Današnji trendovi nalažu da tuš kabine budu kvadratnog ili pravokutnog oblika, a ne polukružnog te da nemaju kade. Ako već postoje kade, tada su one vrlo plitke i izrađene od akrila i materijala nove generacije koji su iznimno otporni na čestu izloženost vlazi. Drugi veliki trend su kade u ravnini poda, tzv. walk in kade koje su još lakše za održavanje i kupaonica se čini većom nego što jest. Zato je ovaj sistem idealan za male kupaonice. Treći trend odnosi se na stijenke tuš kade – riječ je o staklu oivčenim alu profilima, u pravilu crne boje.


SAVJET PLUS:

Ono čime bi se prilikom odabira kade trebali voditi jest kvaliteta i vrsta materijala kod kojeg je načinjena kada – stijenke, kada, zidne obloge… Pored kvalitete, svakako je bitno birati materijale koje je lako održavati. Staklene stijenke s nano ili nekim drugim premazom protiv kamenca dobro su rješenje. Tako kamenac i prljavština se manje lijepe za površinu.

 

 


Pogledajte naših 12 prijedloga tuš kabina kako biste lakše osmislili svoju kupaonicu!

Komentari