AKCENTNI ZID U KUPAONICI: dobitno rješenje za svaki uspješno osmišljen interijer

Svaka prostorija je ljepša i zanimljivija kada ima akcentni zid koji je posebno istaknut nekim dekorom. Pronašli smo ideje kako to može izgleda u kupaonicama i toaletima!

 


Akcentni zid  je vrlo učinkovita (i vrlo često spektakularna) dizajnerska ‘tehnika’ koja vam omogućuje da oživite prostor s malo truda. Da biste to učinili, morate odabrati žarišno područje u sobi koje će dominirati vašim interijerom. I naravno, usmjeriti svu svoju pažnju na njegovo uređenje. Tako ćete postići i da svi koji uđu u prostoriju usmjere svoju pažnju na taj zid.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Naglašavanje akcentnog zida idealno je za male prostore. Ovaj potez će vam pomoći da ublažite malu kvadraturu prostorije, pogotovo ako koristite neke tamne nijanse. Tako se naime stvara vizualna dubina u interijeru koja čini prostor većim.

Također, ovo je i odličan način za razbijanje prostora odnosno dijeljenja na zone.

Foto: Projekt Elena Povorova

Akcentni zid u nekoj prostoriji može biti na različitim stranama, odnosno koju sami odaberete. No, u svakoj prostoriji uglavnom je nekom od zidova, s obzirom na raspored namještaja u sobi, dodijeljena ta uloga. U spavaćoj sobu je to obično zida iza kreveta ili zid preko puta kreveta na kojem je primjerice komoda ili TV.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U dnevnom boravku je akcentni zid onaj ispred kojega je sofa ili kutna garnitura ili onaj na kojem je TV. U blagovaonici je to najčešće zid na kojem je komoda, kao i u hodniku. U kupaonici je to područje obično zid s umivaonikom ili zid tuš kabine odnosno kade. No, nerijetko akcentni zid bude na mjestu gdje je WC školjka. To naročito dolazi do izražaja kod ugradbenih vodokotlića.

Foto: Ivan Sorokin

Istaknuvši ga keramičkim pločicama s upečatljivim uzorkom ili u drugoj boji od one koja vlada u kupaonici, mramornim pločama, ogledalima, tapetama ili samo velikom slikom koja prekriva cijeli zid, odmah ćete privući pozornost na njega.

Ovo je i izvrstan način uštede. Jer, zašto sve zidove u kupaonici obložiti skupim pločicama ili mramorom, kada možete izdvojiti jednu zonu i naglasiti je takvim materijalima, a ostatak ‘presvući’ u neku povoljniju varijantu?

Foto: Studio Max Kasymov

Nudimo vam uspješne primjere akcentnih zidova u interijeru kupaonice. Bacite pogled i inspirirajte se kako biste uredili kupaonicu koja će plijeniti poglede.

Komentari