PRIJE I POSLIJE: neugledna i dotrajala kupaonica napokon je dočekala svoj novi život

Kupaonice, ma kako dobro bile osmišljene i od kvalitetnih materijala napravljene – imaju svoj vijek trajanja. Nakon 15-ak godina rado bismo ih renovirali, no obično se ta želja ne ostvari brzo jer je riječ o prostoriji čije opremanje je priličan financijski izdatak

 

 

I vi biste željeli novi izgled svoje kupaonice? Ili ste već sve isplanirali što se tiče financija i majstora, i još vam samo predstoji potraga za inspiracijom. Za ohrabrenje ali i nadahnuće, pronašli smo kupaonicu čije preuređenje potpisuje dizajner Francis Dominguez.

Riječ je o kupaonici staroj oko 25 godina, koja je još uvijek u funkcionalnom stanju, no vlasnici su željeli ipak sve promijeniti. Ne samo da im se nije sviđao izgled kupaonice, nego i njezina dotrajalost. Fuge su se oštetile i promijenile boju na nekim mjestima, dizajn sanitarija nije bio nimalo atraktivan, a dio kupaonice bio je neiskorišten…


PRIJE

 

Foto: EFE Creative Lab

Fotografije stanja prije adaptacije prikazuju tipičnu kupaonicu iz 90-ih godina prošlog stoljeća, s bijelim pločicama u kombinaciji sa smeđim ukrasnim pločicama stavljenima u obliku trake, starim modelom vodokotlića i ormarića iznad umivaonika, samostojećim umivaonikom bez spremišta, nepraktičnom kadom…

 

Foto: EFE Creative Lab

Staroj kupaonici nedostajalo je mjesta za odlaganje higijenskih potrepština i kozmetike, a vlasnicima se nikako nije sviđao ormarić iznad umivaonika, u koji je moglo stati vrlo malo stvari.

 

Foto: EFE Creative Lab

Prostor kod ulaza u kupaonicu nije bio dobro iskorišten, a cijelom prostoru je nedostajalo detalja koji bi je činili zanimljivom.

 


POSLIJE

Foto: EFE Creative Lab

U dogovoru s vlasnicima dizajner Francis Dominguez iz studija EFE Creative Lab kreirao je modernu kupaonicu nadahnutu minimalističkim stilom i u skladu s trendovima  – pločicama velikih dimenzija, otvorenim policama, nadgradnim umivaonikom, pločicama do stropa i tuš kabinom umjesto kade.

 

Foto: EFE Creative Lab

Dizajner se u osmišljavanju prostora vodio geslom “manje je više”, pa u uređenju nema previše detalja, kao ni uzoraka niti boja. Prevladavaju neutralne nijanse sive i bijele, uz dodatke drvenih površina, dizajniranih po mjeri, koje su prostoru dale toplinu i ugodu.

 

Foto: EFE Creative Lab

Mjesto tuš kabini ustupila je kada. Odabran je model walk in tuša, u ravnini poda sa staklenom pregradom (sistem s vratima) i ugradbenom policom u zidu za pohranu šampona i ostalih sitnica.

 

Foto: EFE Creative Lab

Kupaonica je napokon dobila ormarić ispod umivaonika, galanteriju u vidu ručke za ručnike, zidnu lampu i dovoljno veliko ogledalo koje se stilski uklapa u cjelokupni izgled kupaonice.

 

Foto: EFE Creative Lab

Ugao pored ulaznih vrata pretvoren u pravi mali raj za detalje – pored velikog ogledala stavljene su drvene police i na njih poredane praktične i dekorativne sitnice. Tako se stvara dobar prvi dojam prilikom ulaska u prostoriju. Drugi snažan stilski akcent u kupaonici su metalne geometrijske dekoracije na zidu iznad WC školjke.

 

Komentari