ULJEPŠAVANJE I ZAŠTITA: kako pravilno obnoviti vanjski namještaj i sve drvene površine

U toplim danima ne preostaje nam ništa nego nakon radnog dana sjesti na terasu i odmoriti se. Kako je učiniti oazom za opuštanje, doznajte u nastavku u kojem ćemo vam pokazati kako pravilno obojati drveni vanjski namještaj

 

 

 

Budući da je drvo prirodni materijal koji se svugdje jednako dobro uklapa, često je prvi izbor pri uređenju eksterijera, ali i za isticanje drvenih detalja na fasadi, u vrtu pa čak i unutar doma. No, koliko god bilo otporno na vanjske utjecaje poput vlage, hladnoće i jako sunca, povremeno ga ipak treba obnoviti kako bi izgledalo ljepše i kako biste mu produžili vijek trajanja.

“Postoji nekoliko proizvoda kojima možete obnoviti drvo i dodatno istaknuti njegovu ljepotu. Za obnovu terasa, dekinga, vanjskih tuševa i svih sličnih površina koji su pod povećanim opterećenjem vode gdje je bitno svojstvo protukliznosti možete koristiti Sadolin terrace”, otkrila nam je Nikolina Slamar iz Texa.

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Prije nego krenete na bojenje površinu je potrebno detaljno oprati. Nakon sušenja površina se treba dodatno očistiti i pripremiti za lazuriranje, odnosno nanošenje Sadolina.

“Sadolin terrace dolazi u 3 nijanse: prirodna, pinija, tikovina. Nijanse prate prirodan izgled drva i lako ih je uklopiti u svako okruženje. Mi smo se danas odlučili za tikovinu”, ističe Nikolina Slamar.

Sadolin terrace je lazura za drvene podove koja prodire duboko u drvo, štiti ga od vremenskih utjecaja kao što su kiša i UV zrake, ali i od plijesni i algi. Uz to, protuklizna je i ono što je najbitnije, nanosi se vrlo jednostavno.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Već nakon prvog nanesenog sloja lazure vidi se značajna promjena u izgledu drva, a drugi sloj potrebno je nanijeti nakon potpunog sušenja, što je u normalnim uvjetima 24 sata. Nakon drugog bojanja, ostavite površinu da se osuši i nakon toga uživajte u čarima vaše obnovljene terase.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari