Kako prilagoditi životni prostor svom četveronožnom cimeru

Nama najdraži suputnici provode mnogo vremena čekajući nas strpljivo unutar četiri zida. Mnogi koji tek razmišljaju o udomljavanju kućnog ljubimca često razmišljaju i o tome imaju li dovoljno prostora za jednog dlakavog cimera te hoće li im uništiti pod, fotelju ili neke uspomene.

Dok na činjenicu da će vaša mačka srušiti vazu samo zato jer joj smeta na komodi jednostavno ne možete utjecati, na mnoge druge ipak možete.

Odlučili smo stoga malo istražiti što nam nudi svijet interneta i izabrati najbolje materijale i ukrase za one još neodlučne kao i one koji žele potrebe svog ljubimca uskladiti s osobnima kada je o interijeru riječ.

Foto: Hector Bermudez

Sofe i stolice

Možda najveći problem s kojima se susreću vlasnici mačaka je idealna tkanina za vašu sofu. Ne samo da mačke vole (kad ih nitko ne gleda) malo protegnuti šape po vašem omiljenom kauču ili fotelji, već se često linjaju pa trebate tražiti tkaninu koja je najlakša za održavanje. Premda je koža laka za čišćenje, mački možete alternativu za “drapanje” priuštiti tepihom i svakako se angažirati malo oko toga da ju naučite koristiti isključivo igračke za tu aktivnost. Naravno, uvijek možete razmisliti i o sintetičkim navlakama, a u većoj količini uzoraka, dlake će biti manje vidljive. U svakom slučaju izbjegavajte materijale poput baršuna, svile ili tvida.

Stolovi

Hej, životinjama treba ispušni ventil isto kao i nama. Da se ne bi previše namjerile na vaš omiljeni stol i njegove drvene noge, radije odaberite neki s metalnim nožicama. Drvene površine i dalje su opcija, samo na višim razinama. Talijanski brend designwelove čak je izbacio i nove krevete za pse upravo od izdržljivih materijala koji se lako čiste i održavaju.

Fotelje i ležaljke

Želite li zaista uklopiti i namještaj tj. ležaljku vašeg čupavog cimera uz vašu omiljenu fotelju predlažemo da i njemu omogućite jednu. Može biti i DIY projekt, ukoliko koristite drvo, a izborom i dekorom mekanog jastuka poigrajte se kako vam najviše odgovara.

Foto: Qushin

Detalji

Već dobro znate da je čar svakog doma upravo u detaljima i kako ih spajate. Imate li djecu uvijek se možete odlučiti na malo kreativnog druženja i izraditi crteže koje ćete kasnije uokviriti ili krpene dodatke koje ćete izraditi inspirirani svojim ljubimcem. Sigurno im neće smetati jedan portret u dnevnom boravku.

 

 

Komentari