Dvoetažni stan od 57 m2 za mladi bračni par koji nas je oduševio

Arhitekti Aleksej i Polina Koptev dizajnirali su dvoetažno potkrovlje za mladi par u dvorišnom krilu kuće koja je izgrađena sredinom 19. stoljeća

 

 

Stan se nalazi u St. Petersburgu i prostire  na dvije etaže i 57 m2. Glavna ideja projekta bila je izvući maksimalni potencijal iz malog, ali vrlo zanimljivog prostora i učiniti ga ugodnim za život.

 

Vlasnici ovog simpatičnog stana su Vladimir i Alya, oboje žive i rade u Švedskoj. Rijetko dolaze u stan i kratko se zadržavaju u njemu, pa je kako kaže arhitekt, cilj bila topla i ugodna kućna atmosfera kako bi se par mogao odmah po dolasku u stan u potpunosti opustiti.

 

FOTO: DMITRY YADROV / elle decoration.ru

 

 

Stan se prostore na dvije etaže. Kako bi pristup drugoj etaži bio što jednostavniji, a kako bi se pritom stvorio i prostor za skladištenje, dizajnirane su prikladne stube ispod koji se nalazi skladišni prostor.

 

FOTO: DMITRY YADROV / elle decoration.ru

Na donjoj etaži nalazi se  dnevni boravak u kombinaciji s blagovaonicom i dnevnim boravkom, malom kupaonicom i hobi prostorom – osamljeni kutak s knjigama i glasovirom. Na drugom katu su spavaća soba i kupaonica.

 

FOTO: DMITRY YADROV / elle decoration.ru

 

 

Zbog složene geometrije prostora, veći dio namještaja morao je biti izrađen po narudžbi. Da interijer ne bi izgledao “dosadno”dodani su  vintage predmeti. Većinu njih pronašli su sami kupci. Boje koje su se najviše koristile u interijeru su kombinacije svijetlih nijansi koje su naglasili duboki plavi tonovi.

 

FOTO: DMITRY YADROV / elle decoration.ru

 

Komentari