Made in Croatia: Cave, mala mekana špilja za četveronožne kućne ljubimce

Pawsome je domaća linija divnog, funkcionalnog i s ljubavlju oblikovanoga pat friendly namještaja koja se stalno obogaćuje novim komadima. Nakon velikih jastuka, košara, kućica, marama i komoda red je došao na male Cave jastuke u kojima mace i psi mogu odmarati, spavati, uživati…

 

 

Anju Perkov i Marinu Šimac prvo je povezala slična struka i isto radno mjesto. Nakon toga postale su prijateljice, a sada i poslovne suradnice. Inženjerka građevine Anja i arhitektica Marina stvorile su u međuvremenu brand Pawsome koji kreira proizvode za kućne ljubimce.

“Najveću ulogu u našem spajanju i ideji o pokretanju branda pet friendly namještaja imala je ljubav prema životinjama“, ističu mlade dizajnerice. Danas je produkt dizajn koji stvaraju za četveronožne životinje – korisne i lijepo oblikovane stvari za ljubimce još uvijek ljubav i hobi, iako ga nastoje neprestano razvijati i nuditi korisnicima nešto novo.

 

Foto: Marija Gašparović

 

Prije par mjeseci predstavile su Woody Chill – “nastambu” za velike pse, a prije nekoliko dana i jastuk Cave, koji Anja i Marina opisuju kao mekanu špilju posebnu osmišljenu za zimsko vrijeme.

“Kao i svi naši proizvodi, jastuk Cave nastao je kako bi najbolje zadovoljio potrebe ljubimaca. Naši dlakavci se po zimi vole zavlačiti ispod dekica i prekrivača, tako da je sasvim prirodno nastao proizvod koji je kombinacija mekanog jastuka za spavanje i dekice za pokrivanje u jednom”, opisuju dizajnerice svoj novi rad.

Cave jastuk, kao i svi njihovih dosadašnji jastuci, ručno je šivan, te ima mogućnost skidanja i pranja jastučnica odnosno navlaka. Tako bez puno muke svaki četveronožni vlasnik može uvijek odmarati u čistom i mirisnom Cave jastuku.

 

Foto: Marija Gašparović

 

Unutrašnjost jastuka Cave izrađena je od mekanih minky tkanina koje osiguravaju da ljubimcu bude toplo, dok je vanjski dio od felpe, kako bi se jastuk mogao koristiti i ostatak godine, kada ljubimac jednostavno legne na njega. Estetika pritom nije nimalo zapostavljena, i ona je ustvari jedan od glavnih aduta Pawsome branda.

“Naglasak je i ovdje stavljen na estetsku komponentu kako bi se jastuk mogao uklopiti u najzahtjevnije interijere. Tako je obod u svim varijantama u neutralnom sivom tonu, a kupac može sam birati boju unutrašnje tkanine, i tako je prilagoditi spolu ljubimca i naravno, paleti boja interijera. Kao standard izabrale smo baby ružičastu i metvica zelenu boju, ali na raspolaganju je još pet dodatnih boja”, ističu Anja i Marina.

 

ANJA PERKO I MARINA ŠIMAC, VLASNICE I DIZAJNERICE BRANDA PAWSOME/Foto: Marija Gašparović

 

Komentari