ZABAVNE PRIČE ARHITEKATA: kada klijenti iznenade s nevjerojatnim zahtjevima

Svaki arhitekt će tijekom svoje karijere imati barem jednog klijenta s pomalo čudnim zahtjevima, a mi vam donosimo one najsmiješnije, o dobrim ukusima koji su otišli po zlu! I molimo čitajte s oprezom kako ne bi dobili nikakve ideje za svoje sljedeće renovacijske projekte.


Robert Ivanov

“Jedan poseban klijent je želio da svi prozori vile budu neprobojni za metke…. što je očito iznenadno povećalo budžet… I na kraju vam samo treba dobar snajper udaljen 1 km dok se sunčate u vrtu…. i neprobojni prozori postaju beskorisni”.

Foto: Design Milk

Mary McDonald

“Dobili smo uputu da ispraznimo bazen i preuredimo inicijale klijenatice koji su se nalazile na dnu bazena, a bili su postavljeni prije razvoda. Vratila se na djevojačko prezime”.

Foto: David Chatfield

Brian Murphy

“Što dizajner treba učiniti kada se njegov klijent zaljubi u veličine prave gorile prekrivene plavim plišem po uzoru na Yvesa Kleina? Prihvati to i daj mu ponosno mjesto u sjajno bijeloj kući u Miamiju. Dodaj ogromnu narančastu garnituru radi dodatnog efekta – i nemoj reći klijentovoj supruzi”.

Foto: Midinmod

Jose Nuno Beirao & Miguel Braz

“Klijent je tražio da se vrata spavaće sobe okrenu prema travnjaku. Rekao je: “Volim se valjati po travi nakon buđenja”.

Foto: Amazing Architecture

Joseph Fernandez

“Klijent je zahtijevao da dizajniram skrivenu sobu s tajnim pristupnim vratima i ojačanim zidovima radi izolacije od fizičkog pristupa i elektroničkog otkrivanja”.

Foto: Thrillist

Thomas Kosbau

“Dizajnirali smo stan oko dva klijentova mačka. Napravili smo dijagram kretanja mačaka unutar novog dizajna stvarajući im posebnu kupaonicu (s vlastitim wc-om), te čak izgradili i konstrukciju za mačke od grana koje smo prikupili iz klijentovog seoskog doma”.

Foto: Profeline
Foto: Profeline

Lawrence Merighi

“Jedan klijentica je donijela uzorke tapeta u naš ured za svoju glavnu kupaonicu i pitala nas uz koju će izgledati bolje kada je gola?”

Foto: My Easy Decor

 


Roger Lebida

“Jedan klijentica koja je bila opsjednuta bakterijama je zatražila da cijeli unutrašnji prostor njene kuće bude moguće oprati vodom, na primjer: kuhinja od nehrđajućeg čelika, itd.”

Foto: Backsplash

Adam Raiffe

“Imao sam klijenta u Miamiju koji je tražio samostojeću kadu u svojoj spavaćoj sobi. Nije baš neobičan zahtjev, međutim tražio je da dizajniramo kadu tako da bude na kraju kreveta kako bi mogao kliznuti s kreveta u vodu.”

Foto: Trendir

 

Komentari