Drugačije i tako privlačno: pet ideja za dom u industrijskom stilu

Industrijski stil posljednjih godina doživljava pravi procvat i prisutan je u određenoj mjeri u gotovo svakom interijeru. Želite li se i vi poigrati njime i učiniti svoj dom originalnim mjestom s upečatljivim komadima namještaja i detaljima, nudimo vam uz pomoć KARE Hrvatska pet ideja kako to ostvariti

 

 

Industrijski stil sve je prisutniji u uređenju interijera, a razlozi se prije svega kriju u njegovoj originalnosti, smjelosti i šarmu koji nudi dašak tradicije i vintagea koji on donosi sa sobom. Pored toga, moderni domovi vole eksperimentiranje i neopterećenost formom, a upravo tu vrstu nesavršenosti ima industrijski stil. Robusnost i grubost neobrađenih površina, koje mnogi često navode kao nedostatak industrijskog stila, zapravo je privid jer je svaki dobro uređen interijer u ovom stilu donosi dozu topline i udobnosti, i to zbog prirodnih materijala i zemljanih tonova.

Jer, osim metala, betona i kože, ovaj stil donosi prirodne materijale poput drveta, opeke i smeđih toplih nijansi. U ovom stilu moguća su poigravanja različitim idejama, materijalima i teksturama, ali i kombiniranje s drugim stilovima. Ako ne želite da industrijski stil dominira prostorom, možete unijeti neke njegove elemente i tako podići dojam u svome domu. Upravo elementi industrijskog stila mogu dati karakter i posebnost interijeru, a to je baš ono što nam često nedostaje… Ako ne znate od kuda biste krenuli u inspiraciji industrijskim stilom, nudimo vam pet originalnih ideja iz ponude KARE Hrvatska.

 

 

Foto: KARE Hrvatska

 

1. NASLONJAČI I KLUPA UMJESTO STOLACA 

Industrijski stil voli iznenađenja i ponekad je nepredvidiv u svojim unikatnim rješenjima uređenja, ali u tome je i njegova čar i posebnost. Stoga, ako je naslonjač dovoljno visok, razmislite o tome da ga pridružite blagovaonskom stolu. Potpuno odsustvo klasičnih blagovaonskih stolica dostojno će zamijeniti klupa, element koji je trenutno u trendu. Želite li malo drugačiji model klupe, razmislite o sjedištu presvučenom kožom. Odabirom moderno oblikovanog stola od drva i metala unijet ćete industrijski stil, ali i imati trendi komad namještaja u domu.

 

Foto: KARE Hrvatska

 

2. MEKŠI DOJAM S JARKIM NIJANSAMA

Ako ste pristalica jarkih boja i niste pretjerano skloni metalu i koži, industrijski stil voli i prirodne materijale poput drveta ili debelih tkanina. Velike naslonjače kao i metal možete “omekšati” bojama koje nisu tamne, a sve dodatno oplemeniti drvetom. Ili, kao na primjeru rasvjete čiju bazu čini veliki metalni obruč. Staklene perle unijele su prozračnost, ali i dašak elegancije.

 

Foto: KARE Hrvatska

 

3. NAMJEŠTAJ S KARAKTEROM

Industrijski stil voli i nedovršenost – to se prije svega odnosi na neobrađene površine zidova od betona i grube teksture poput opeke ili pak neobrađene drvene površine stropnih greda i namještaja od ovog materijala. Današnja modernizirana varijanta industrijskog stila donosi pobrušeni beton kao i drvo koje je “kultivirano” tankim slojem mat laka. Nerijetko je taj namještaj s daškom patine, koji želi stvoriti dojam nesavršenosti – naglašeni pohabani i korodirani dijelovi namještaja sugeriraju kao da su izvučeni iz starog podruma ili s tavana. Savršena protuteža u interijeru su im komadi mekih, oblih linija i u toplim nijansama.

 

Foto: KARE Hrvatska

 

4. MOĆNE DEKORACIJE

Detaljima ćete postići svoj osobni potpis u interijeru nadahnutom industrijskim stilom i lakše doći do željenog efekta. Pažljivo odabrani dekorativni i uporabni detalji tamnih boja, naročito crne te od metala ili drveta mogu uvelike pomoći u stvaranju industrijskog stila. Primjerice, tapete originalna uzorka s patinom, koje, baš kao i stolni sat i stolica prizivaju dašak prošlosti. Razmislite i o biljkama koje će unijeti svježinu i notu nježnosti u prostor.

 

Foto: KARE Hrvatska

 

5. USPJEŠNO SPAJANJE NESPOJIVOG

Industrijski stil ima tu moć da spaja nespojivo, a za to je potrebna odvažnost. Kako bismo vam dali vjetar u leđa, evo jedne neobične, ali sjajne kombinacije. Posljednja ideja pokazuje kako efektno možete kombinirati moderni dizajn nadahnut Skandinavijom i rustikom s elementima industrijskog stila i ostvariti privlačan interijer. Zid s efektom školske ploče, metalne visilice i drveni stol s jedne, i plastični stolci, modificirana verzija kultnih Eames stolaca u jarko žutoj s druge strane, čine savršen spoj.

 

 

PROMO

Komentari