Dva studentska stana

Mali stanovi česta su pojava, posebno u glavnom gradu. Prikazujemo dva idejna rješenja malih stanova koje je prije nekoliko godina radio arhitektonski tim studija Mirjane Mikulec. Boje korištene u idejnim rješenjima potpuno su drugačije, zajednički su im jedino skromniji budžeti.

 

Prvi stan od 40-ak kvadrata osmišljen je za mlađu žensku osobu. Jedini uvjeti klijentice bilo je korištenje žute i zelene boje.

Arhitektica je tako predložila prozračnu mladenačku kombinaciju u kojoj dominiraju sivi tonovi. Stara sofa i fotelja iskorištene su i pretapecirane. Cijeli zid dnevnog boravka pretvoren je u garderobu, s obzirom na to da je to jedini ormar u cijelome stanu iskorišten je svaki centimetar. Cijeli stan podignut je detaljima u žutoj boji poput žute pruge na zidovima, radne plohe u kuhinji i leđa zidne police.

 

 

Drugi stan pak potpuno je drugačiji, u 30 kvadrata stana jednu prostoriju čine kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak. Na samom ulazu smješten je garderobni ormar na koji se nastavlja visoki blagovaonski stol. Grijača tijela na suprotnoj strani skrivena su maskama, a iznad njih izrađene su police po mjeri.

Mala kuhinja L oblika otvorena je i prema dnevnom prostoru, a sam odabir boja više je bazira se na detaljima u plavoj i crvenoj boji dok je baza prostora sivo bijela.

Mirjana Mikulec interijeri – idejno rješenje

 

 

Komentari