Minijaturne kuće – treba li nam išta više? Imamo dva super prijedloga!

Minijaturne kuće sve su češći odabir za život i čini se, trend koji će biti aktualan još dugo vremena. A za to postoji nekoliko dobrih razloga. Nakon naših prijedloga mini kuća, možda i vi krenete razmišljati o promjeni životnog prostora…

 


Mnogi danas ne žele trošiti novac na useljenje u kuće velike kvadrature nego novac žele iskoristiti za putovanja i druge nematerijalne stvari. Takve kuće doista imaju sve potrebno za život, a osim funkcionalne kuhinje, kupaonice, spavaćeg dijela i dnevnog boravka imaju i prostrane terase na kojima vlasnici i provode većinu vremena. Ovdje nije riječ samo o četiri „sklepana zida“ nego o pravim malim arhitektonskim čudima.

 


MODULARNA KUĆA OD 22 KVADRATA

Jednu takvu pronašli smo u susjednoj Sloveniji. Modularna kuća od samo 22 kvadrata napravljena je od metalne konstrukcije koja je u potpunosti opremljena uz mogućnost postavljanja i klima uređaja.

Foto: Nicholl Group

Proizvođač Adria home navodi da je riječ o energetski efikasnoj kući za čiju je izradu rok između tri i šest mjeseci. Prednost ove kuće je i što ju možete postaviti bez potrebe za izgradnjom temelja. Zamišljena je kao dom za dvije osobe.

Foto: Nicholl Group

Spavaći dio smješten je na galeriji i predviđen je samo za spavanje dok su u prizemlju smješteni dnevni boravak, kuhinja, kupaonica i ostava. Puna je prirodne svjetlosti čemu pridonosi i ulaz s velikom staklenom stijenom od poda do stropa.

Foto: Nicholl Group

Minimalistički dizajn unutarnjeg uređenja vidljiv je kroz odabir drvenih zidnih obloga na zidovima dok je namještaj predviđen u boji antracita. Siva je praktična jer se doista može kombinirati s većinom drugih boja pa će i budući vlasnici moći unijeti i dio svoje osobnosti u uređenje.

Foto: Nicholl Group

BRAČKA BUNJA IZ MAGIČNOG MASLINIKA

Naš bi prijedlog za sve one koji svoj godišnji žele provesti u miru i bez znatiželjnih pogleda definitivno bila tzv. bunja.

Riječ je o kućama od bračkog kamena koje su koristili brački poljoprivrednici i pastiri kada su se morali skloniti od nevremena, a danas su neke od njih prenamijenjene u luksuzne, male oaze.

Foto: Magical Island Home/booking.com

Kućica je kružna građevini građena od grubo obrađenog kamena, obično smještenoj u poljima ili maslinicima. Upravo jedna takva potaknula nas je na maštanje i planiranje sljedećeg godišnjeg odmora.

Foto: Magical Island Home/booking.com

Nalazi se nedaleko od Supetra i jedna je od dvije koje je pedantno i uz savjete struke obnovio vlasnik, Grgo Caglević.

Foto: Magical Island Home/booking.com

Vanjski dio nije se mijenjao, a unutrašnjost prati prepoznatljivi mediteranski štih koji ima neporeciv šarm, ljepotu i jaku nostalgičnu notu.

Foto: Magical Island Home/booking.com

Okruženi mirom, lavandom, maslinama i morem vrlo brzo ćete obnoviti energiju i elan kojeg uvijek manjka kada se moramo vratiti na posao.

Foto: Magical Island Home/booking.com

Foto: Magical Island Home/booking.com
Komentari