I brzinski makeover čini razliku: kako smo osvježili staru blagovaonicu

Tročlana obitelj poželjela je obnoviti svoju staru blagovaonicu u kojoj nije ništa mijenjano od useljenja. Kako je budžet bio ograničen, a dio namještaja u dobrom stanju, odlučili su se na jednostavni i djelomični makeover. No, i na taj način uspjela se postići promjena!

 

 

Ponekad je za vidljivu promjenu u domu potreban tek površinski makeover. Bilo da mijenjate boju zidova, stavljate tapete, unesete novi komad namještaja ili postojeći zamijenite novim. Ili jednostavno uključite neke nove detalje koje promijene atmosferu i interijer učine zanimljivim. Na takav djelomičan i brzinski makeover odlučila se tročlana obitelj čija blagovaonica nije mijenjala izgled od useljenja, osim novog sloja boje na zidu.

Budući da je budžet bio ograničen, a podovi i zidovi su bili u dobrom stanju, vlasnici su se odlučili na mijenjanje samo nekih elemenata u prostoriji, želeći da stilski ostane u istom smjeru – staroj dobroj klasici. Stol s izgrebanom staklenom površinom i kožni stolci s iskrzanim rubovima zamijenjeni su novim primjercima – udobnijim stolicama koje djeluju kao naslonjači te hrastovim stolom jednostavnog, ali efektnog dizajna. Podovi su dobili novi tepih s orijentalnim motivima.

Novim komadima u blagovanju unesene su i nove boje: plavo-siva ustupila je mjesto bež i smeđim tonovima, čime je prostorija dobila na toplini i prisnijoj atmosferi.  Prijašnji odabir boja dobro je funkcionirao u prostoru, no djelovao je pomalo hladno i suzdržano.  Našim prijedlogom da se unesu zemljani tonovi vlasnici su bili oduševljeni.

 

 

 

PRIJE

 

Foto: Darko Mihalić

 

POSLIJE

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari