Stolice i stolovi u blagovaonici – kako ih kombinirati?

Kreativnost dizajnera osobito dolazi do izražaja prilikom osmišljavanja namještaja za sjedenje, od sofa i fotelja pa sve do stolaca i taburea. Stolica predstavlja jedinstvenu formu koja spaja domišljatost i funkcionalnost u jednom. Saznajte kako ih kombinirati sa stolom!

 

Svojim zanimljivim linijama i materijalima, svaki komad postaje priča za sebe koja plijeni pozornost i pruža udobnost. Dizajnerski stolci osim što su odličan primjerak udobnosti i dobrog dizajna za korisnike su i znak luksuza i statusnog simbola. Birajte kvalitetne stolce, ali i izgledom atraktivne i posebne.

 

Foto: Fredrik J Karlsson
Foto: Fredrik J Karlsson

 

Danas su vrlo popularni stolci retro izgleda u stilu sredine prošlog stoljeća. Ti komadi koji su obilježili arhitektonski i dizajnerski plodno razdoblje moderne i danas izgledaju svježe, originalno i moderno. To su ujedno i glavne karakteristike bezvremenskih komada namještaja. Eksperimentiranje s najrazličitijim materijalima i oblicima koji ih čine jedinstvenima i prilagodljivima različitim prostorima zasigurno je pridonijelo njihovoj iznova pronađenoj popularnosti.

 

projekt: Jo Cowen Architects
Foto: Jo Cowen Architects

 

Osim stolaca izrađenih od prozirnog umjetnog materijala, česte su i njihove kombinacije s kromom ili drvenim dijelovima u nastavku konstrukcije. Isto vrijedi i za sve ostale stolce čija je osnova plastična, u bilo kojoj boji ili obliku. Ako je riječ o takvim blagovaonicama, dobro je kombinirati ih sa stolovima istih materijala i linija.

Također, poznato je da se suprotnosti privlače, tako da stolice od pleksiglasa ili plastike možete lako kombinirati s drvenim stolom ili obrnuto – tako ćete cijelu kombinaciju malo utopliti.

 

Projekt: Geometrium
Projekt: Geometrium

 

Važno je naglasiti da su stolci u načelu izrađeni od umjetnih materijala veoma laki za održavanje, stoga i posebno pogodnih za kuhinjske prostore.

Prozirni stolovi trpe razne dekoracije, no ne i stolnjake. Umjesto toga, poigrajte se neobičnim vazama i podlošcima za stol. Važno je da materijali kojima dekorirate stol budu od drugačijeg materijala od samog stola. Dopušteni su porculan, keramika, drvo te bilo koji drugi materijal kojim ćete naglasiti elegantan dizajn stola.

 

Foto: West Elm

 

Novi materijali, funkcionalnost i ravne linije karakteristike su osnovnog namještaja svake suvremeno uređene blagovaonice. Lako uklapanje u svaki suvremeno uređen dom omogućiti će prozirni stolci, ili u boji, različitih oblika. Na prozirne stolce možete staviti jastučiće koji će koji će uvelike utjecati na konačan izgled blagovaonice, a kako se jednostavno mogu mijenjati idealan su način za unošenje svježine i promjene.

 

Foto: Home Adore

 

SAVJETI PLUS:

  • Dizajnerski stolci – osim što su odličan primjerak udobnosti i dobrog dizajna – za korisnike su i znak luksuza i statusnog simbola.
  • Eksperimentiranje s najrazličitijim materijalima i oblicima čine stolice jedinstvenima i prilagodljivima različitim prostorima.
  •  Stolci izrađeni od umjetnih materijala veoma su laki za održavanje, stoga su posebno pogodni za kuhinjske prostore.
Komentari