Kad se spoje elegancija i minimalizam: uređenje blagovaonice tamnih tonova i jednostavnih linija

Studio Mirjane Mikulec uredio je nedavno stan u novogradnji, a ovaj puta vam pokazujemo finalni izgled elegantne i jednostavne blagovaonice koja se nadovezuje odmah na kuhinju.

 


Posljednjih nekoliko sezona uglavnom ste viđali blagovaonice koje odišu luksuzom i u kojoj dominiraju bogati materijali i tapecirane stolice. No, ovaj puta nudimo vam malo drugačiju inspiraciju, koja stilsko uporište nalazi u minimalizmu i eleganciji.

Blagovaonica čije uređenje vam pokazujemo nalazi se u stanu u novogradnji i dio je otvorenog dnevnog prostora.

“Budući da se blagovaonica nalazi u istom prostoru s kuhinjom i dnevnim boravkom, važno je bilo uskladiti njihov izgled. Klijenti su željeli da u ovom dijelu stana dominiraju tamni tonovi i jednostavne linije pa smo se time i vodili pri projektiranju”, objašnjava Mirjana Mikulec.

 

Prije uređenja bilo je potrebno iscrtati tlocrt dnevnog prostora u kojem na blagovaonicu, koja je smještena uz kuhinju, odlazi sedam kvadrata. Odabrana je kombinacija crne i sive uz dekor drva na dijelu namještaja po mjeri.

Kako se u sklopu kuhinje nalazi otok, prilikom biranja namještaja za blagovaonicu odabrane su polubarske stolice te su stavljeni zastori na staklenu stijenu ali i venecijaner za kuhinju koji je izrađen po mjeri.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Cijeli stan je suvremeno i zapravo minimalistički uređen, pa je u skladu s tim odabran stol jednostavnih linija koji se po potrebi može razvući, a kombiniran je s tamnim stolcima sa sjedištima od plastike.

“U odabiru namještaja za suvremen tip uređenja, obratite pozornost na materijal i model. Kada je riječ o stolcima neka budu ili s kožnim tapeciranjem ili plastični. Što se stola tiče, obratite pozornost na nogice – što jednostavnije to bolje. Kao i za stolce, birajte tamnu metalnu obradu”, savjetuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

Pogledajte detaljnije u video prilogu korake u uređenju!

 

Komentari