KUHINJA OD PET KVADRATA: osvajaju jednostavne i pročišćene linije kao i tapeta umjesto pločica

Studio Mirjane Mikulec potpisuje uređenje jednostavne minimalističke kuhinje u obliku slova L koju odlikuju pročišćene ravne linije, neutralni tonovi bijele i crne te maksimalna funkcionalnost

 


Dizajnerica Mirjana Mikulec i njezin tim uredili su četverosobni obiteljski stan u novogradnji. Ovaj puta pokazat ćemo vam proces uređenja kuhinje. Pogledajte kako se iskoristio prostor i dobila maksimalna funkcionalnost.

“S obzirom na tlocrt stana, kuhinju smo odlučili smjestiti u prostor koji je otvoren prema dnevnom dijelu. Ono što pritom trebali uzeti u obzir pri projektiranju je staklena stijena koja se prostire duž cijelog jednog zida”, ističe dizajnerica te dodaje:

“Ono na što smo također obratili pozornost su jednostavne linije i zatvoreni elementi kako bismo dobili čist izgled”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Prostor kuhinje zauzima nešto manje od pet kvadrata, a budući da su na raspolaganju bila dva zida koja su se mogla iskoristiti, na njih su smješteni svi potrebni elementi. Tako je dobivena kuhinja u obliku slova L. Nasuprot staklenoj stijeni su smješteni niski i visoki elementi, dok su na jedinom preostalom zidu  visoki elementi s ugradbenim hladnjakom i pećnicom. Na ovaj način, pogled iz dnevnog dijela ostao je čist jer je usmjeren upravo prema čistim frontama koje se protežu gotovo cijelim zidom.

Mirjana je za fronte odabrala svijetli medijapan i crni furnir, dok je radna ploča od crnog laminama. Riječ je o novom dekoru izražene teksture koja ostavlja dojam kamena. Laminam je jako zahvalan i otporan i kao takav je definitivno dobar izbor za radnu površinu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Kombinacijom ovih materijala nabavljenima u Elgradu, ali i ravnim linijama, dobio se elegantan izgled, a monotoniju su razbili godovi na furniru.

Prvi put u kuhinji je korištena tapeta kao zidna obloga. Mirjana je odabrala jedan od motiva Studija Wallart Josipe Maras. Riječ je o vodootpornoj tapeti koja je zbog svojih svojstava otporna kao keramika.

 

Komentari