BRZI ‘URADI SAM’ MAKEOVER: evo kako svoj ulazni prostor možete učiniti zanimljivijim

Ulazni prostor je prvo što vidite pri ulasku u stan. Ovaj puta ćemo vam u rubrici ‘Uradi sam’ pokazati kako ga učiniti zanimljivijim i kako se mali hodnik može dobro osmisliti i urediti.

 


Hodnici su obično prostori kojima nedostaje kvadrata, prirodnog svjetla, ali i stila. Često nam služe kao prolaz do ostalih prostorija doma. Pokazat ćemo vam kako možete promijeniti njegov izgled bez majstora i novog namještaja…

Kada je riječ o velikim ulaznim prostorima, mogućnosti je više. No, kada su mali, onda je potrebno više truda i ideja. Stoga vam mi nudimo jedno uređenje malog ulaznog prostora kojeg je također bilo potrebno dobro osmisliti.

“Ideja nam je bila napraviti monokromatski izgled ulaznog prostora, barem djelomično. Da bismo to postigli, prvo smo obojili dio zida na koji smo kasnije slagali potrebne elemente. Iako smo se mi odlučili za zelenu nijansu, vi boju birajte prema vlastitom ukusu i ostatku uređenja”, objašnjava Antonija Antolović iz InDizajn ‘uradi sam’ tima.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Kada je završeno bojenje zida, krenulo se na idući korak: bojanje svih elemenata koji će se koristiti u ovom preuređenju. Antonija je za ovaj prostor bojala kukice, police i vješalice.

Vješalica je slagana postepeno kako bi se olakšao posao. Prvo su tanje letvice ubušene u zid, zatim su obojane bočne stranice nakon čega su se stavile poprečne letvice i na koncu obojio ostatak.

Budući da se radi o ulaznom prostoru, stavljeno je još i ogledalo i – to je to!

Iako mali i nezgodno smješten, ovaj ulazni prostor sada je puno ljepši, a ulaz u stan puno topliji.

 

Komentari