Moderna teen soba od 12 kvadrata uređena prema željama mlade vlasnice

Dizajnerica Mirjana Mikulec uvijek ističie kako u uređenju sobe za tinejdžera, osnovne smjernice pri odabiru boja prepustite njima. Ovo je njihovo malo carstvo i bitno je da se oni ovdje osjećaju ugodno. Pogledajte kakve je boje zaželjela vlasnica ove sobe od 12 kvadrata!

 


Ako je pred vama uređenje sobe vašeg tinejdžera, onda je ovo izvrsna inspiracija.

Mlada vlasnica ove sobe od 12 četvornih metara imala je jasne želje što se uređenja tiče – neutralno i sivo. Kada je riječ o funkcijama, kao i u svakoj učeničkoj sobi, potrebno je bilo prilikom uređenja osigurati ugodno mjesto za učenje i rad. Također, zadatak studija Mirjane Mikulec bio je uklopiti što veći krevet. Pored toga, soba je trebala i ormar, a cilj je bio pritom i ne zatrpati prostor.

“Što se tiče tlocrtnog rasporeda, klijentima smo predložili nekoliko varijanti. Najveća promjena je u tim varijantama bila je u položaju kreveta i radnog stola. Četvrta verzija tlocrtnog rješenja bila je dobitna. Krevet je tako smješten u kut okrenut prema prozoru, a u produžetku je radni stol. Ovo rješenje klijenti su prepoznali kao najbolji omjer funkcionalnosti i estetike”, otkriva dizajnerica.

 

Prvi korak bio je odabir kreveta dimenzija 140×200.

“Krevet je najvažniji komad namještaja pri uređenju svake spavaće sobe. No, kada je riječ o opremanju tinejdžerske sobe jednako je važno imati kvalitetan stolac i radni stol”, ističe dizajnerica.

Vodeći se željama mlade vlasnice, sve je u sivim tonovima – kako baza sobe, tako i krevet kao najveći komadni namještaj u prostoru.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Iako volimo klijente usmjeriti prema bojama ili bogatijim nijansama i dekorima, siva je vrlo čest odabir jer daje mogućnost promjene izgleda jednostavnim unošenjem novih detalja. Za razliku od bijele, ona ipak ostavlja dojam korištenja boje, ali s druge strane, baš kao bijela, dopušta intervencije življim bojama kroz detalje”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec te dodaje za kraj:

“Uz nekoliko naših sugestija kako prostor učiniti ugodnijim i funkcionalnijim. Monokromatski izgled baze i osnovnih komada namještaja tražio je malo boje koju smo unijeli kroz detalje i manje komade namještaja. Sigurna sam da će mlada vlasnica biti zadovoljna”.


 

 

Komentari