UREĐENJE SPAVAĆE SOBE: suvremen koncept rasporeda prati profinjeni, romantični touch

U stanu u novogradnji studio Mirjane Mikulec uredio je spavaću sobu. Prostor je bio dovoljno velik za smještanje svih potrebnih elemenata, a klijenti su željeli ugradbeni ormar, raskošan krevet i romantičan, ali suvremen izgled.

 


Studio Mirjana Mikulec stoji iza uređenja spavaće sobe u stanu u novogradnji. Nakon što je osmišljen raspored osnovnih komada namještaja, definiran je i konačan izgled spavaće sobe.

Posebnu pozornost dizajnerica Mirjana Mikulec je posvetila krevetu kojeg je odabrala u Perfecta Dreamsu. Budući da vlasnici žele dominantan krevet, odluka je pala na bogato Como uzglavlje s Orlando bazom.

“Ovaj model kreveta zahtijeva veliku sobu, što nam u ovom slučaju nije problem. Površina od 17 kvadrata bila je dovoljna da ovo veliko uzglavlje koje izlazi iz okvira kreveta ne zatvori prostor. Budući da smo odlučili romantiku unijeti tapetom, zadržali smo se na sivom tonu tkanine za krevet”, objašnjava dizajnerica dodajući kako se krevet ističe zahvaljujući bogatom baršunu i velikom uzglavlju. Upravo zbog toga dominira prostorom i daje mu luksuzan izgled te je postao glavna zvijezda sobe.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Moderan koncept uređenja očituje se u rasporedu elemenata. Pregradnim zidom odvojen je garderobni prostor koji dolazi odmah kod ulaznih vrata, s tim da je ostavljeno dovoljno mjesta za krevet 160 x 200 cm, što je dimenzija koju su klijenti željeli.

Krevet je smješten uz zid na kojem se nalazi i garderobni prostor. Na taj način soba je prohodna i ima dovoljno prirodnog svjetla.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Prije nego što je stigao krevet, bilo je potrebno urediti zidove, a mi smo odlučili za toniranje, štukature i tapetu profinjenog i nježnog cvjetnog uzorka”, ističe dizajnerica.

“S velikim krevetima ili uzglavljima, kao što je ovdje bio slučaj, treba dobro paziti na veličinu sobe. U ovom slučaju imali smo dovoljno mjesta za uklapanje kreveta željene veličine i da se pritom ostavi mjesta za prolazak. Sam dizajn pratio je želje klijenta. Romantičan izgled postignut je cvjetnom tapetom, elegancija zidnim lajsnama, a luksuz velikim raskošnim krevetom”, zaključuje dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

 

 

 

Komentari