OD UREDA DO UGODNOG DNEVNOG BORAVKA: makeover koji je promijenio namjenu prostorije

Prenamjene prostorija česte su u interijerima. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec preuredio jedan uredski prostor u najomiljeniju sobu u svakom domu – dnevni boravak!

 

U prostoriju koja je dugi niz godina bila ured klijenti su odlučili smjestiti dnevni boravak. Tim Mirjane Mikulec dobio je zadatak da ga osmisli i napravi ugodnim mjestom za odmor i druženje.

“Budući da nije riječ o otvorenom konceptu, nego je boravak zasebna prostorija, nismo morali nužno brinuti o usklađivanju s ostatkom prostora. Upravo zato, ideja mi je poigrati se stilovima, no dobiti skladan prostor koji će zadovoljiti potrebe klijenata”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: InDizajn

U uređenju se krenulo od obnove zidova i nove boje na njima. Zatim se krenulo na odabir osnovnih komada namještaja – prije svega mjesta za sjedenje.

“Cilj nam je bio da sjedeća garnitura bude udobna, ali i da dominira u prostoru. Upravo to smo postigli odabirom sofe klasičnog stila i foteljom koja prati njezin izgled. Ovakav masivan namještaj će uz moderne detalje biti zanimljiv i efektan spoj”, ističe dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: InDizajn

Kako je jedini zahtjev klijenta bio osiguravanje dovoljno mjesta za odlaganje stvari, bilo je potrebno odabrati i komode, nakon čega je uslijedio odabir manjih komada kojima se zaokružio cjelokupni izgled.

Uz dominantnu sofu, odabran je set komoda koje se, zahvaljujući boji i dekoru, neće isticati, a uvelike će doprinijeti dizajnu.

Kako izgleda ostatak prostora te kako je teklo kompletno opremanje dnevnog boravka, pogledajte u videu!

 

Komentari