DNEVNI BORAVAK I BLAGOVANJE: elegancija i profinjenost postignuti ključnim komadima namještaja

Elegancija, profinjenost i dašak klasike kao i raskoši su ono što se traži u suvremenim interijerima. Pogledajte kako je studio Mirjana Mikulec interijeri uredio dnevni boravak i blagovaonicu upravo na ovaj način, što je i bila želja vlasnika

 

 

 

Eleganciju i profinjenost u interijeru moguće je postići na nekoliko načina. Jedan od njih je svakako odabir namještaja koji nerijetko nosi izgled prostora. Na primjeru dnevnog boravka i blagovaonice koje je uredio studio Mirjana Mikulec interijeri možete vidjeti kako se željeni dojam ostvario odabirom ključnih komada. I boravak i blagovaonica dio su dnevne zone u dvosobnom stanu od 50 četvornih metara.

Zadak dizajnera bio je smjestiti dnevni boravak te pronaći rješenje za blagovaonicu unutar dnevne zone koja se prostire na površini od 27 četvornih metara.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Budući da je riječ o dnevnoj zoni otvorenog koncepta, kojoj je još pridružen i hodnik, nije bilo moguće u potpunosti odvojiti blagovaonski dio. Pored toga, cilj je bio veći dio prostorije ostaviti za dnevni boravak, ali i osloboditi prostor oko vanjskih otvora, kliznih vrata koja vode na terasu. Stoga je blagovaonski dio pridružen kuhinji i koncipiran je kao svojevrsni nastavak na nju. Stol – debela ploha rađena po mjeri se podvukla ispod radne ploče te se dobilo mjesta za šestero ljudi.

Meke i udobne tapecirane stolice plijene pažnju svojim dizajnom i odabirom boje te postaju glavni stilski naglasak u blagovanju.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Dnevni boravak je u sivim tonovima, s dodatkom crnih akcenata, opremljen namještajem jednostavnih linija. Uz zid je smještena sofa rađena, kao i stolice, po mjeri u tvrtki Modul. Dodan je naslonjač te elegantni klub stolić te je ostalo još dovoljno mjesta za tv jedinicu i dvije police. Cijeli prostor razigran je rasvjetom i dekoracijama koje su pomogle ključnim komadima namještaja te naglasile modernu eleganciju.

Kako je teklo uređenje ovog prekrasnog prostora, pogledajte u video prilogu!

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari