Jedna kuhinja i blagovanje u dvije stilske varijante. Odaberite svoga favorita!

U potrazi ste za kuhinjom koja bi savršeno odgovarala vašim potrebama i načinu života, ali i odražavala vaše omiljene stilove uređenja? Pomažemo vam idejnim rješenjem kuhinje, ali u dvije varijante – možda će vam biti teško odabrati favorita, ali ćete zasigurno pronaći bogatu inspiraciju

Idejni projekt, ovisno o dogovoru s klijentom, može sadržavati više prijedloga uređenja istog prostora što je svakako bolja opcija jer nudi više mogućnosti i odgovora na individualne potrebe, želje i zahtjeve vlasnika. Kada rješenje sadrži više od jedne opcije zanimljivo je vidjeti kako jedan prostor može izgledati posve drugačije i nositi različit senzibilitet i atmosferu s obzirom na različite odabire materijala, boja ili uzoraka u varijantama. Pravi primjer je idejno rješenje kuhinje po mjeri s blagovanjem od 10 četvornih metara u jednom trosobnom stanu u novogradnji, za koji je studio Mirjane Mikulec nedavno napravio dvije varijante uređenja u dva različita stila. Budući da je kuhinja zamišljena s namještajem po mjeri, predložili smo materijale iz Elgrada koji nudi sve što je potrebno – od okova i ručki pa do pločastog materijala.

Prikazujemo prijedloge njihova izgleda u 3D vizualizaciji koja vrlo plastično dočarava kako bi prostor kuhinje izgledao ako se upotrijebe ovakve nijanse, materijali, uzorci i detalji, kao i oblik i razmještaj svih elemenata. Vjerujemo da će biti zanimljivo i korisno svima koji se spremaju na opremanje ili adaptaciju svoje kuhinje i naravno, za sve ljubitelje estetike i lijepih interijera. Pogledajte dvije opcije kuhinje i blagovanja u nastavku, nadahnite se njihovim stilom te saznajte koji su materijali predloženi u idejnom rješenju!

 

1. VARIJANTA – INDUSTRIJSKI STIL

 

Kuhinja je inspirirana industrijskim dizajnom, ali s modernim i znatno profinjenijim štihom. Industrijski dizajn načelno vežemo uz robusnost, no ovdje se maksimalno nastojao izbjeći takav dojam. No, zato su istaknute njegove najveće vrline – jednostavnost i prirodnost. Posebnost kuhinje jest izostanak gornjih ormarića, što je trend u uređenju kuhinja. U sklopu kuhinje nalazi se i blagovanje koje slijedi ovaj koncept uređenja, a za većinu namještaja u prostoru (kuhinjski ormarići, šank i zidne police) zamišljen je namještaj po mjeri, od iverala, pronađen u bogatoj ponudi Elgrada.

 

 

Mirjana Mikulec interijeri

 

Budući da industrijski stil voli crnu, sivu i bijelu boju, drvene i betonske površine te metal pobojan u crnu, u prostoru su upotrebljavane upravo ovakve nijanse i materijali odnosno njihove imitacije. Tako su donji ormarići kao i veliki kuhinjski blok zamišljeni od iverala u sivoj boji i uzorku betona (model Chicago beton tamno sivi), dok je radna ploča zamišljena u dekoru drveta, od natur hrast halifaxa. Od istog modela halifaxa predložene su i zidne police s dodatkom uzorka betona, kako bi se stvorila poveznica s ostatkom prostora.

 

Mirjana Mikulec interijeri

 

Kako bi se postigla dinamika i prostor dobio na atraktivnosti, šank od dekora drveta zamišljen je u kombinaciji s bijelim iveralom koji ima vrlo popularni uzorak mramora. Klijentima je predložen vrlo nježan, prozračan i transparentan uzorak mramora, model Pelago mramor bijeli, koji je nenametljivo prošaran sivim i crnim žilicama. U skladu s trendovima, njime je, umjesto keramičkih pločica, obložen i zid iznad donjih elemenata.

 

Mirjana Mikulec interijeri

 

2. VARIJANTA – MINIMALISTIČKI STIL

Druga opcija kuhinje s blagovanjem prostorno je koncipirana na sličan način, uz dodatak jednog visećeg elementa. No, stilski se ova kuhinja zato posve razlikuje od prve varijante. Zamišljena je kao moderna i minimalistička, ali nadahnuta klasikom, što je jedan od posljednjih trendova u interijerima.

Stoga su investitorima predložene štukature na bočnom zidu te izrada maski radijatora po mjeri od medijapana lakiranog u bijelo.

 

Mirjana Mikulec interijeri

 

Kako bi štukature došle više do izražaja, taj zid je zamišljen bez dodatnih dekoracija u vidu polica, slika, postera… Elegantni šank je zamišljen kao kombinacija dvaju materijala – radna površina je od otpornog trendi Laminama, model Cavi bianco, koji također imitira izgled mramora, dok je donji uvučeni dio od proizvođača Arpe u zlatnoj nijansi, što je inače novitet u ponudi Elgrada. Arpini materijali posebni su po tome što svojom površinom nalikuju metalima tako da možete naći uzorke zlatne, bakrene, srebrne, mjedene ili pak patinaste. Ovaj materijal koji unosi eleganciju i dašak klasike u prostor zamišljen je na kuhinjskom bloku, ali na manjoj, vertikalnoj površini. Ostatak kuhinjskog bloka rađen je od iverala u profinjenoj antracit nijansi, model Diamant siva.

 

Ova dva idejna prijedloga kuhinja zamišljena u različitim stilovima nude uvid u nove materijale i trendi uzorke te pokazuju kako namještajem po mjeri možete kreirati kuhinju iz svojih snova, savršeno prilagođenu vama.

 

Mirjana Mikulec interijeri

 

PROMO

Komentari