Zašto je kuhinja najvažnija prostorija u vašem domu

Kuhinja je srce svakog doma. Mjesto je u kojem dan najvjerojatnije započinjete kavom ili doručkom, spremate obroke, djeca pišu zadaću, a nerijetko i ondje završavaju i druženja s prijeteljima ili članovima obitelji.

Provođenje više vremena u ovoj prostoriji, tvrde zanstvenici s Cambridgea, ima pozitivan utjecaj na vaše i zdravlje vaših ukućana. Prema njihovoj studiji, kuhanje kod kuće pozitivno djeluje na dugovječnost i zdravlje, a najviše koristi od kod kuće pripremljenih obroka imaju djeca. Osim toga, mališani ondje ne samo da uče komunikacijske, već i socijalne vještine te stječu navike dobrog ponašanja koje će im zasigurno dobro doći kasnije u životu.

Projekt: Black and Milk Residential
Projekt: Black and Milk Residential

Neka istraživanja pokazala su i da djeca koja redovito jedu kod kuće u krugu obitelji imaju manje šanse razviti ovisnost o porocima kao što su alkohol, droga ili cigarete, imaju bolje ocjene u školi i sretnija su od vršnjaka koji kod kuće rijetko jedu.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Sudeći prema svemu, imati kvalitetnu i funkcionalnu kuhinju znači investiranje u kvalitetu života, zdravlje i sreću. Lijepa će kuhinja zasigurno privući goste ili ukućane upravo u srce vašeg doma i stvoriti nezaobilaznu toplinu i osjećaj udobnosti.

249856_erikdahlbergsg_22_high_0025

Komentari