PRIJE I POSLIJE: stara drvena kuhinja postala je bijela moderna ljepotica s vešerajem

Drvene kuhinje imaju svojih čari, no kada prođe 30-ak godina – one ustvari odsluže svoje i vrijeme je da dođe nova na njihovo mjesto. Pogledajte kako su supružnici renovirali jednu takvu staru drvenu kuhinju!

 


Stara kuhinja postala je moderan prostor koji u produžetku ima i vešeraj. Supružnici Ali Pugliese i Joe Digiorgio odlučili su postojeću kuhinju u svome novom domu, čijim izgledom nikako nisu bili zadovoljni, u potpunosti zamijeniti novom.

 


PRIJE

Prilikom renovacije su odlučili kuhinji, s obzirom na njezin oblik i kvadraturu, dodati novi sadržaj: vešeraj s perilicom i sušilicom rublja te spremištima za prljavo i čisto rublje.

Prije je na tome mjestu bio neiskorišteni dio u koji se odlagalo sve i svašta. Kako je kuhinja dovoljno velika, vlasnici su dio kuhinje prebacili i na blagovaonicu koja je u njezinom nastavku. Bilo im je bitno osigurati dovoljno mjesta za prolaz između svih sadržaja.

 

Foto: Kate Jordan

 

 

Foto: Kate Jordan

 


POSLIJE

S jedne strane kuhinje su sada ploča za kuhanje i pećnica, s druge sudoper i hladnjak, a u produžetku vešeraj. Kuhinja se s jedne strane produžila na blagovaonicu i u tom dijelu je stvoren dodatni skladišni prostor i šank za brze obroke.

Foto: Kate Jordan

Željeli su imati funkcionalan kuhinjski prostor koji će istovremeno biti moderan i bezvremenski te imati šank. Nisu željeli slijepo slijediti trendove pa su izabrali jednostavan dizajn te bijelu i drvo. To je kombinacija koja odolijeva svim trendovima.

 

 

Foto: Kate Jordan

 

Podove su obložili laminatom, a zidove keramikom s uzorkom mramora. To je donijelo dašak topline i elegancije u prostor.

 

Komentari