Pravo je vrijeme za uređenje dnevnog boravka na otvorenom. Imamo super ideje!

Dolaze mjeseci kada želimo svoje slobodno vrijeme u domu provesti na balkonu, terasi ili u vrtu koji postaju produženi  dnevni boravak i(li) blagovaonica.  I maksimalno uživati u njima! Pronašli smo u Bauhausu nekoliko različitih ideja koje će vam biti savršena inspiracija za eksterijer po vašoj mjeri!

 

 

 

Mnogima su proljeće i ljeto najljepša godišnja doba i to upravo zbog toga što mogu boraviti u svome domu, ali u onom njegovom otvorenom dijelu – balkonu, terasi ili vrtu. Eksterijer našega doma postaje produženi dnevni boravak, blagovaonica, mjesto prve jutarnje kave, druženja s prijateljima, uživanja u zvjezdanom nebu i svježini koja nastupi nakon dnevnih vrućina. Doista, ma kako bili mali, balkon, terasa ili vrt postaju naše oaze koje volimo ispuniti, pored osnovnih komada i detaljima koji će stvoriti atmosferu udobnosti, opuštenosti, prirodnosti…

Ako još niste krenuli s uređenjem ili biste htjeli nešto promijeniti ili osvježiti ovaj prostor, pronašli smo u Bauhausu ideje koje će vam biti dobar vjetar u leđa.

 


KAO U DNEVNOM BORAVKU

Planiranje eksterijera počinje od vaših potreba i želja koje trebaju biti usklađene s površinom koju imate na raspolaganju, pa je potrebno postaviti sebi nekoliko pitanja. Prije svega, kada i kako, odnosno u koje doba dana biste najviše koristili ovaj prostor i koja bi bila njegova osnovna namjena? Ako se želite osjećati kao u dnevnom boravku i želite se prije svega odmoriti kao na svojoj sofi, tada je dobro odlučiti se za set koji oponaša dnevni boravak.

 

Kutna garnitura Bergby, 5.690,00 kn / Foto: Bauhaus

Kutna garnitura, trosjed ili naslonjač osnovni su korak u realizaciji dnevnog boravka na otvorenom. Birajte namještaj koji će biti spoj udobnosti i kvalitete. Ne zaboravite na klub stolić, a za stvaranje željenog dojma, upotpunite prostor detaljima – ukrasnim jastucima, svijećama, fenjerima, teglama s cvijećem…

Želite li pojačati atmosferu koja će podsjećati na ljetne klubove i hotelska odmarališta birajte namještaj koji će imati dodatke za potpuni hedonistički lounge užitak.

Vrtna modularna sofa Alexis, 1.790,00 kn; pomoćni stolić Alexis, 540,00 kn / Foto: Bauhaus

BLAGOVAONICA NA OTVORENOM

Ako je odgovor na vaše potrebe prostor na kojem biste mogli i objedovati, onda je potrebno krenuti u smjeru uređenja blagovaonice na otvorenom. U njoj možete imati sve obroke, ali se sjajno zabaviti i opustiti u krugu obitelji i prijatelja.

Birajte stabilan stol koji će biti dovoljno velik ili se moći, ako primate veće društvo, i razvući. Stolice trebaju biti udobne jer se u njima provede znatno više vremena od samog trajanja objeda. Stoga predlažemo modele s rukonaslonom, koji nalikuju foteljama te imaju meko sjedište.

 

Stol, 4.990,00 kn; Neele Stolica, 990,00 kn / Foto: Bauhaus

MALI SLATKI KUTAK

Veće terase i vrtovi imaju mogućnost kombiniranja nekoliko zona. Pored one u kojoj ćete imati otvoreni dnevni boravak i(li) blagovaonicu, razmislite o nekom kutku koji će imati privatnost – da se možete vi ili netko od ukućana povući u trenutke osame, čitanja, slušanja glazbe, ispijanja prve jutarnje kave ili jednostavno uživanja u svježem zraku. Izvrsna ideja je naslonjač, ljuljačka ili klupa. Ovakve elemente možete staviti i ispred svoje kuće, a pun pogodak bit će dekoracije poput bilja.

Predlažemo i sadnju bilja koje će puzati tako da možete stvoriti prekrasnu nadstrešnicu iznad svoga malog, omiljenog kutka na otvorenom.

 

Klupa Diana, 990,00 kn / Foto: Bauhaus

 


MULTIFUNKCIONALNI KOMADI

Današnji dizajn namještaja vrlo često ima višenamjenski karakter, što je izvrsno kada nemamo dovoljno prostora u domu ili nemamo kamo s komadima za eksterijer kada nastupe kiše i hladno vrijeme, a materijal od kojeg su napravljeni nije otporan na ovakve vremenske prilike.

Maleni stolci bez naslona koji služe kao dodatna mjesta za sjedenje u kuhinji mogu se jednostavno preseliti na balkon ili terasu, te poslužiti, pored sjedenja, i kao klub stolići ili stalci za tegle. Isto vrijedi i za taburee. Razmislite o nabavci klupa koje su dobre za blagovaonicu ali i terasu. Naročito su efikasne klupe koje u unutrašnjosti, dizanjem plohe na kojoj se sjedi, imaju spremište u koje možete staviti vrtlarski pribor, zemlju za sadnju, jastuke…

Isto tako, fotelje laganije konstrukcije iz dnevnog boravka mogu biti i idealno mjesto za opuštanje na otvorenom.

 

Fotelja Cali, 1.690,00 kn / Foto: Bauhaus

ŠTO JE BALKON ILI VRT BEZ CVIJEĆA?

Cvijeće, grmovi, začini ono su što transformira izgled i najprosječnije terase ili balkona. Zelenilo je najmoćniji saveznik u prikrivanju nedostataka, dotrajalosti i bezličnosti eksterijera. Oplemenit će svaki prostor i stvoriti prekrasnu vizualnu sliku, ali i atmosferu ispunjenu mirisima i svježinom. Zelenilom u teglama i žardinjerama donijet ćete dašak prirode u svoj dom.

Zelenilo, naročito puzavci, može biti i dobar paravan prema ulici i radoznalim pogledima. Imat ćete dojam kao da ste u prirodi, daleko od svijeta.

 

Tegla za cvijeće Vibia Campana (antracit ili terracotta, okrugla), od 149,90 kn / Foto: Bauhaus

 


PROMO

Komentari