Zbog ovih tegli ćete poželjeti ispuniti zelenilom cijeli dom. I balkon, naravno

Kada je riječ o produkt dizajnu svi dobro znamo da se sa Fincima nije šaliti. Jer su opasno dobri i brojni radovi izašli iz ove zemlje postali su ikone današnjih interijera. Ista sudbina mogla bi se dogoditi i s Green Boxom, sustavom modularnih tegli koje osvajaju svojim dizajnom i pametnim konceptom

 

U poznatoj maniri finske dizajnerske škole – vođeni konceptom ‘racionalizirane strasti’ poznati nordijski studio za produkt dizajn, Pentagon Design, osmislio je modularni sustav tegli za cvijeće. Dakle, posve funkcionalan, jednostavan  i estetski neodoljiv proizvod. Zbog svoga efektnog dizajna i jednostavnog oblika, tegle lako mogu biti dio svakog doma, bez obzira na stil uređenja. Svagdje će dobro pristajati, a naročito ćče ih voljeti urbani interijeri!

 

Foto: Kekkilä

 

Green Box linija posuda za bilje namijenjena je za interijere i eksterijere – izuzetno otporni materijali (čelik, pluto i beton) od kojih je napravljena čini je savršenom za vanjske uvjete, pa je idealna za balkone i terase. Kao boja odabrana je crna jer u nordijskoj tradiciji crna boja za eksterijere je sasvim prihvatljiva i sveprisutna, a ova estetika stiže polako i do nas. Lako ih se može prenositi iz jedne prostorije u drugu, kao i iz interijera u eksterijer i obrnuto.

 

Foto: Kekkilä

 

Sukladno nordijskom funkcionalizmu, linija je višenamjenska – tegle različitih veličina i oblika su ujedno i police na koje možete stavljati drugo bilje, ali i knjige te ukrasne detalje za dom.  No, to nije sve – tijekom zime (ukoliko nije riječ o trajnicama), tegle možete koristiti kao kutije za skladištenje jer imaju dodatne poklopce.

 

Foto: Kekkilä

 

Uz tegle Green Box dolazi i lampa Green Light koja ima ulogu ambijentalne rasvjete te se može pričvrstiti na sve module tegli. Sa svjetiljkom ovaj sustav djeluje kao zeleni regal za dnevnu sobu ili na balkonu poput vertikalnih vrtova.

 

Foto: Kekkilä

 

Tegle su modularne što znači da sami možete slagati različite konfiguracije i mijenjati ih po potrebi. Rešetkasta struktura dugih modula idealna je ne samo kao kombinacija tegle i police, nego i kao konstrukcija za biljke penjačice.

I ne morate se bojati da će često seljenje tegli iz prostorije u prostoriju oštetiti vaše podove jer svi proizvodi na svome dnu imaju zaštitnu gumu koja onemogućuje habanje podloge na kojoj se nalazi.

 

Foto: Kekkilä

 

Komentari