5 najvećih trendova u uređenju interijera 2015.

Svake nas godine dočekaju predviđanja trendova koja se kasnije pokažu više ili manje točnima. Tako su nas krajem godine 2014. godine zasule raznolike tvrdnje, no sabrali smo one koje su se doista ispunile i “uselile” u naše dnevne boravke, spavaće sobe, kupaonice i radne prostore.

1. Statement rasvjeta
Bilo da je riječ o kultnim klasicima, kreacijama mladih i neafirmiranih dizajnera, onim jeftinijim verzijama ili čemu drugom, upečatljiva rasavjetna tijela svakako možemo svrstati na našu listu. Jedna od prednosti statement rasvjete jest to što dobro izgleda neovisno o tome je li upaljena ili nije. Dok svjetli ispunjava svoju osnovnu funkciju i uljepšava inteirijer, a kada je ugasite, djeluje poput kakvog ukrasa ili umjetničke instalacije i skulpture.

Kelly Hoppen Interiors
Kelly Hoppen Interiors

2. Rustikalni stolovi i moderne stolice
Spoj starinskog, drvenog i masivnog stola s novim i modernim stolicama izgleda vrlo efektno. Jednako tako, popularne su i druge kombinacije koje vješto spajaju novo i staro, svjetlo i tamno, grubo i glatko, prirodno i umjetno…što god iskombinirali, vjerojatno nećete pogriješiti, barem dok god je ostatak interijera neutralan i suptilan.

MMI
MMI

5. Svjetle drvene obloge 
Kao što je to svojevremeno bio wenge namještaj, sada je u trendu drugačija varijanta – svjetlo drvo s vidljivim godovima je posvuda! Zahvalno je za kombiniranje, ugodno na dodir, stvara osjećaj topline i divno izgleda neovisno gdje i kako ga kombinirate – trebamo li još išta dodati?

4. Vintage kade
Ugradbenim kadama je, čini se, odzvonilo. Rijetki su moderno uređeni interijeri koji nemaju samostojeće modele kade. Iako su vrlo popularne i tuš kade u razini poda, kao i prostrane velike kade, ovi vintage komadi s nogama doživljavaju svojevrsni comeback. Možda je to samo reakcija na sve modernije linije u kupaonicama, no svakako su dobrodošla promjena koju rado viđamo.

Gruppo Treesse
Gruppo Treesse

5. Mini knjižnice u domu
Ima nešto posebno u knjigama i “knjižničkom” okruženju. Kaže se da su knjige naši najbolji prijatelji, stoga ne čudi što se police pojedinih prostorija u domu pune upravo knjigama. I ne samo to, one često krase cijele zidove, imitirajući tako police s knjigama u knjižnicama. Bilo da tražite kutak za odmor, utočište za čitanje ili bijeg od svakodnevnih obveza, mali kutak s knjigama odlično je rješenje, a vašem će domu dati toplinu i šarm. Sigurni smo da će vam ovakav kutak brzo prirasti srcu, ali i da ovaj trend neće tako brzo izblijediti.

Slažete li se?


Komentari