Tropski motivi: idealan proljetni makeover doma

Ništa neće tako stvoriti dojam dinamike i unijeti snažnije prirodu u dom kako tropski ‘jungle’ motivi koji se mogu nalaziti na bilo čemu, pa i namještaju. Uvjerite se na primjerima iz naše galerije!

 

 

 

Ptice i druge životinje te biljne vrste koje obično vežemo uz prašumu i egzotične krajeve, sve nijanse zelene i jarkih boja poput žute, narančaste i ružičaste…. okosnica su stila koji zovemo tropski. Motivi dalekih tropa preselili su se prije dvije-tri godine na zapad i postale pravi hit. Dok će se na prvi pogledi činiti napadnim, pa i kičastim, tropski motivi doista mogu odisati ne samo ljepotom nego i elegancijom.

 

Foto: Coastal Beach Home Decor

 

Naravno, to će prije svega ovisiti o tome na koji način i u kojoj mjeri integriramo tropske motive u svoj dom. Neumjerenim unošenjem ovakvih detalja može doista nastati stilski kaos, ali ako imate minimalističke interijere ili u njima dominiraju neutralne nijanse, tada možete malo i pretjerivati s tropskim detaljima.

 

Foto: Coastal Living

 

Oni će unijeti svježinu i dašak prirode u vaš dom koji će naglo oživjeti i stvarati dojam da se prirodni eksterijer preselio u interijer. Dobit ćete svoju urbanu džunglu, ali onu koja smirjuje i opušta. Imajte samo na umu da previše detalja može drastično smanjiti dotok prirodnog svjetla u prostor. Osim zelenila, te biljnog i životinjskog svijeta kao glavnih motiva na posuđu, tekstilu, keramici, tapetama…. nezaobilazan element tropskog stila je i puno drvo i to raznih nijansi, kao i koža.

 

Foot: Cat Dal Interiors

 

Razmišljate li o tome kako biste trebali osvježiti svoj dom nakon duge i uspavane zime, tropski motivi su idealan prijedlog za proljetni makeover. Inspirirajte se prijedlozima u našoj galeriji!

Komentari