Četiri spavaće sobe koje su vam se najviše svidjele u prošloj sezoni InDizajna

Odlučili ste se napokon za preuređenje spavaće sobe? Pogledajte projekte studija Mirjane Mikulec prikazane u prošloj sezoni InDizajna i inspirirajte se. A nova doza super ideja stiže uskoro, u novoj sezoni emisije!

 


Spavaća soba obično ostane posljednja na listi za (pre)uređenje. Prednost dajemo kuhinji, dnevnom boravku i kupaonici, a tek nakon toga dolazi spavaća soba. Ako je ona napokon došla na red za uređenje ili barem neki manji makeover, imamo za vas spremnu inspiraciju. Pogledajte projekte uređenja spavaćih soba koje potpisuje studio Mirjane Mikulec, a koji su prikazani u prošloj sezoni InDizajna.

No, to nije sve… uskoro stiže i nova doza super ideja, noviteta i trendova ih svijeta spavaćih soba u priloziima nove, 24. sezone InDizajna koja kreće u nedjelju, 1. listopada na RTL-u.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Tin Ostrošić

DVIJE SPAVAĆE SOBE S ISTIM MODELOM KREVETA

Uređenje svake spavaće sobe kreće od njezinog osnovnog elementa, kreveta. Studio Mirjane Mikulec klijentu je, budući da mu se jako sviđao ovaj model, uredio spavaće sobe s istim krevetom, smo različitih boja. Klijentu se svidio izgled, udobnost i elegantan dojam koji nudi kreveta. A dodatni adut bilo je spremište u vidu ladica u bazi kreveta. Možete se uvjeriti kako, iako je riječ o istom modelu kreveta, sobe izgledaju potpuno drugačije.


PRVA SOBA

U prvoj sobi prevladavaju svijetli tonovi. I tu su namještajem po mjeri zadovoljene želje klijenta. Iskorištena je i niša u kojoj su kombinirani otvoreni i zatvoreni elementi preko puta kreveta.

Budući da prevladavaju svijetli tonovi, nužno je bilo unijeti elemente koji imaju teksturu. Zato su birane zanimljive profilacije na frontama, dekor drva i tapeta koja daje dozu mističnosti, a istodobno povezuje sve boje u sobi.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

U obje sobe, koje odišu profinjenošću i elegancijom smješteno je dovoljno ormara koji su pozicionirani tako da prostor ostane prohodan i da vizualno ne bude zatrpan. U obje sobe puno je pažnje dano detaljima, od odabira rasvjete, dekoracija pa čak i okvira za utičnice.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

DRUGA SOBA

U drugoj sobi prevladavaju tamni, pomalo dramatični tonovi sive s crnim akcentima. No, da bi u prostoru ipak bilo boje postavljene su tapete i štukature. Zbog svoje boje, krevet je unio svježinu u sobu i razbio tamne nijanse.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Kliknite na link i saznajte više o projektu uređenja ovih soba te pogledajte video prilog:

Jedan krevet i dva potpuno različita uređenja spavaćih soba koje osvajaju već na prvi pogled

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

SPAVAĆA SOBA S GARDEROBOM I KUTKOM ZA ŠMINKANJE

Spavaća soba od 23 kvadrata omogućila je nekoliko sadržaja u prostoru. Krevet je smješten uz prozor jer bi drugačiji raspored zatvorio dotok prirodnog svjetla. Na taj način su i garderobni prostor i kozmetički kutak smješteni oko kupaonice što se pokazalo kao vrlo praktično rješenje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Klijenti su željeli krevet većih dimenzija pa je, inače preporučeni prolaz oko kreveta nešto uži no, i dalje se do svih dijelova prostorije lako prilazi. Što se samo stila uređenja tiče kombinirani su hladni i topli tonovi. Za veliki dio namještaja izrađenog po mjeri je korišten furnir hrasta, a kao kontrast postavljena je tapeta u hladnim neutralnim tonovima.

Dobiven je ugodan prostor u toplim zemljanim tonovima koji inspiraciju crpi iz klasike i minimalizma.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kliknite na link i saznajte više o projektu uređenja ovih soba te pogledajte video prilog:

Spavaća soba koja ima sve! Uz garderobu je smješten čak i kozmetički kutak

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


PROČIŠĆEN IZGLED SPAVAĆE SOBE OPLEMENJEN ZEMLJANIM TONOVIMA

U kući građenoj prije 60-ak godina novi vlasnici adaptirali su temeljito sve prostorije. Roditeljska spavaća soba doživjela je izmjene u tlocrtu. Rušio se dio zida kako bi  soba bila u cijelosti funkcionalna te kako bi sve previđeno za nju dobilo mjesto. Veliki ormar sada se mogao smjestiti iza vrata, a u produžetku je ostalo dovoljno mjesta za krevet u bilo kojoj veličini. Odluka je pala na  krevet dimenzija 160 x 200 s podiznom podnicom, koja je vrlo praktična zbog dodatnog mjesta za skladištenje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Tin Ostrošić

Budući da klijenti vole jednostavnost, decentne boje i materijale, odabran je krevet jednostavnih linija u svijetlom tonu. Stolarija je također promijenjena. Otvori su morali ostati isti, ali je zato kombinacija drveta bojanog u bijelo zahvalna jer nije diktirala druge boje u prostoru.

Spavaća soba neutralnih tonova i s tapetom jednostavnog motiva čeka svoje nove vlasnike

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Tin Ostrošić
Komentari